Autor: Informer.rs

24.02.2022.

18:25 >> 18:29

Foto: Tanjug

Sport

VESELI POSLE ISTORIJSKOG USPEHA U KARIJERI! Novak je najveći, UŽIVAO sam igrajući protiv njega!

Jirži Veseli je nepremostiva prepreka za Novaka Đokovića. Iako ih dele 122. mesta na ATP listi, češki teniser je i drugi put u međusobnim duelima savladao srpskog asa i zaustavio ga na putu ka novom peharu u Dubaiju.

On je jedan od najboljih u istoriji, prolazio sam kroz teške momente, ovo je zaista neverovatan osećaj - rekao je Veseli odmah posle istorijske pobede nad Đokovićem.

Nije krio oduševljenje Čeh zbog plasmana u polufinale, a na pitanje koliko se razlikovao ovaj od njihovog prethodnog meča iz 2016. godine kaže:

Informer

Jirži Veseli

- Ne mnogo, to je bilo pre šest godina, da budem iskren, igranje protiv Novaka sa takvim njegovim udarcima, mora svaki poen da se zasluži, odradio sam veliki posao danas. Naravno on ima veliku podršku, gde god da dođe, uvek je gledalište puno, naravno navijači uvek navijaju za one najveće, ali zaista sam uživao. Volim ove mečeve u kojima igram protiv najvećih tenisera. Ovo sam sanjao čitavog života, uvek kada se igra protiv takvih igrača, uživao sam.

Veseli je ovim trijumfom postao deo istorije, pošto je onemogućio Đokovića da osvajanjem titule zadrži prvo mesto na ATP listi, koje će od ponedeljka preuzeti Rus Danil Medvedev.

- Da budem iskren, juče posle meča sam se šalio, mislio sam da ću da omanem u međusobnom odnosu sa Novakom, ali eto sada imam 2:0. Znamo da je Novak propustio Australijan open, on je veliki igrač, mnogo nedelja je proveo na vrhu, sada imamo novog broja jedan, stiže nova generacija - istakao je Jirži Veseli nakon plasmana u polufinale ATP Dubaija.