Autor: Informer.rs

28.02.2022.

08:59

Foto: Tanjug/AP

Sport

TOTALNA KATASTROFA! Đoković je na 109. mestu!

Danil Medvedev prvi put u karijeri preuzeo lidersku poziciju sa 8.615 bodova, dok je Novak Đoković sada drugoplasiran sa 8.465.

Što se tiče ATP trke, ni tu situacija nije sjajna. Podsetimo šta je ATP trka, sabiraju se osvojeni bodovi u jednoj sezoni. Prošlo je dva meseca od početka sezone, a Novak Đoković je odigrao samo jedan turnir.

Igrao je na ATP turniru kategorije 500 u Dubaiju, gde je ispao u četvrtfinalu.Posle dva odigrana seta izbacio ga je 123. teniser sveta Jirži Veseli. To znači da je Novak Đoković za sada u novoj sezoni osvojio samo 90 bodova. Devedeset osvojenih bodova stavlja ga na 109. mesto ATP trke za 2022. godinu.

Informer

 

Znamo da je Novak nije mogao da brani trofej na Australijan openu, pošto su ga izbacili jer nije vakcinisan. Takođe, Nole je potgrdio da nema nameru da primi vakcinu, te da je svetsan posledica i spreman je da žrtvuju i najvažnije turnire u sezoni. 

Ako ne bude promena u korist Đokovića, nećemo ga videti na mastersima u Americi pa će sporo napredovati u ATP trici, ali i na ATp listi.

Na prvom mestu ATP tkre je Rafael Nadal sa 2.750 osvojenih bodova, pošto je osvojio ATP turnire u Adelejdu i Akapulku i Australijan open. Prate ga Medvedev, Ože-Aljasim, Cicipas, Rubljov...