Autor: Informer.rs

28.02.2022.

13:22

Foto: Tanjug/AP

Sport

NEZAPAMĆENO! Traže izbacivanje Rusa, Medvedev ne igra na Rolan Garosu?

Dani Medvedev je danas postao prvi teniser sveta, smenio je Novaka Đokovića, ali je pitanje da li će igrati na Rolan Garosu, ako zaista izbace Ruse. 

- Civili umiru, uključujući i žene i decu, civilna infrastruktura se ruši. Ovo je rat koji će vratiti zemlju decenijama unazad. Rusija i Belorusija nemaju pravo ne samo da organizuju takmičenja na svojoj teritoriji, već ne bi trebalo da učestvuju ni na ITF timskim i individualnim takmičenjima u inostranstvu - navodi se u saopštenju, prenosi "Rojters".

ITF je otkazao sve turnire u Rusiji na neodređeno i poručili su da u Belorusiji neće biti ITF takmičenja tokom 2022. godine. 

Informer

 

Eventualne sankcije za ruske igrače, pogodile bi prvog tenisera sveta. Razlog je taj što je ITF organizuje četiri grend slem turnira, a osim njega, eventualne sankcije uticale bi i na Andreja Rubljova, Aslana Karaceva, Karena Hačanova, Viktoriju Azarenku, Dariju Kasatkinu, Anastasiju Pavljučenkovu. 

Inače, mnogo košarkaša je napustilo ekipu CSKA iz Moskve zbog svega i to zbog straha, dok su i ostali košarkaši otišli iz svojih klubova koji se takmiče u Rusiji.