Autor: Informer.rs

01.03.2022.

09:31

Foto:

Sport

SKANDAL! UKRAJINAC OŠAMARIO I NAPAO teniskog zvaničnika jer Rusi nisu kažnjeni!

Posle sankcija FIFA i UEFA prema Rusiji, Teniska federacija Ukrajine traži da se ruskim teniserima zabrani učešće na ITF turnirima.

Sada je sekretar Teniskog saveza Ukrajine Jevgenij Zukin ošamario Tomasa Hamerla, prvog čoveka Evropske teniske federacije, na sastanku koji se održao u Antaliji.

Morala je da reaguje i policija koja je došla na lice mesta, a već narednog dana je Teniski savez Ukrajine poslao pismo Evropskoj teniskoj federaciji tražeći da se svi ruski i beloruski teniseri i teniserke sankcionišu, što se do još nije dogodilo.

Navodno, svađa je počela oko saopštenja Evropske teniske federacije koju je Zukin nazvao "sramotno slabom", a bio je toliko besan da je želeo i fizički da se obračuna sa Hamerlom.

- Pročitao sam saopštenje, završio večeru, ustao od stola, okrenuo se i video Hamerla koji je bio na pet stolova od mene. Došao sam kod njega i pitao ga kako si mogao ovo da uradiš. Rekao mi je "odlazi", a onda sam ga slabije ošamario i otišao od njega - ispričao je Zukin koji je potom odveden u policijsku stanicu u Antaliji gde je dao izjavu, a potom se izvinio Hamerlu zbog žestoke reakcije.

Informer

Treže izbacivanje Danila Medvedeva

Austrijanac nije želeo da komentariše slučaj, pošto je istraga u toku, ali je prihvatio izvinjenje pošto razume nervozu u trenutku kada su njegovi roditelji i baka još u Kijevu.

Ruski sportisti trpe posledice zbog sukoba između Rusije i Ukrajine, a akspresno im je zabranjeno da učestvuju na velikim takmičenjima

Zbog sukoba između ove dve zemlje, UEFA je prvo Rusiji oduzela domačinstvo finala Lige šampiona, koje je trebalo da bude odigrano u Sankt Peterburgu.Potom je odlučila da izbaci Spartak iz Moskve iz daljeg takmičenja, fudbalska reprezentacija Rusije izbačena je iz svih FIFA i UEFA takmičenja, dok je MOK reprezentativcima Rusije zabranio takmičenje u svim sportovima na najvećim takmičenjima, Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Svetskim prvenstvima.