Autor: Informer.rs

02.03.2022.

12:52

Foto: reuters

Sport

SVI SU U ŠOKU! Posle sankcija za Ruse ovako sad izgleda NOVA ATP LISTA!

To znači da Rusija neće moći da brani titule ni na Dejvis kupu, ni na Bili Džin King kupu. Zabranjuju se sve takmičenja u Rusiji i Ruskom teniskom savezu, ali ovaj potez neće uticati na igrače.

Taniseri i teniserke Rusije i Belorusije mogu da nastave da igraju, ali pod neutralnom, a ne ruskom zastavom. Pored imena i preizmena ruskih tenisera i teniserki neće biti kao što smo navikli zastave njihove domovine.

Pored imena i prezimena tenisera koji dolaze iz Rusije i Belorusije više nema zastave te zemlje!

Tako su na novoj ATP listi Danil Medvedem, Andrej Rubljov, Aslan Karacev i drugi teniseri i najbolji beloruski teniser Ilja Ivaška, osvanuli bez zastave svoje zemlje.

Informer

- ITF osuđuje rusku invaziju Ukrajine i pomoć koju joj u tome pruža Belorusija. Otkazani su svi turniri pod okriljem ITF-a u ove dve zemlje, a istovremeno su suspendovane Teniska federacija Rusije i Teniska federacija Belorusije do daljeg. ITF ostaje u kontaktu sa Teniskom federacijom Ukrajine i pruža solidarnost ljudima iz ove zemlje - stoji u saopštenju ITF-a.

Informer

 

Inače, predsednik Teniskog saveza Ukrajine Seva Kevlič nije zadovoljan i priželjkuje da se uvedu nove zabrane. On želi da zabrane Danilu Medvedevu da igra na grend slem turnirima.

Znam da Medvedev nema veliku povezanost sa Rusijom, dugo je u Francuskoj gde je od detinjstva trenirao. Ali on predstavlja Rusiju, njen je državljanin. Ali nadam se da ovaj konflikt neće potrajati. Briga  me da li je Rusija osvajač Dejvis kupa ili Bili Džin King Kupa. Bila bi najsramotnija situacija da im se to oduzme, a to je dobro oružje.

Bonus video