Autor: Informer.rs

02.03.2022.

13:53

Foto: printscreen

Sport

TENISER SE UŽIVO JAVIO IZ RATA I POSLAO BRUTALNE PRETNJE PUTINU: Znam da koristim pištolj, moja deca ne znaju gde sam!

Sergej Stahovski je igrao protiv našeg Novaka Đokovića četiri puta u karijeri, nijednom nije uspeo da ga pobedi, a sada je uzeo pušku i otišao u rat. 

On je sada u  Kijeva, a supruga i deca u Budimpešti. Do tamo su putovali 40 sati. Otac hirurg je ostao u Kijevu kao i njegovi brat i majka. 

- Znam da koristim pištolj. Znam da je ovo bila teška odluka za moju ženu.  Moja deca ne znaju da sam ovde, još uvek ne razumeju šta je rat. Premladi su da znaju šta se dešava - kazao je Stahovski, koji je pretio Vladimiru Purinu:

Nećete naći pravdu u paklu. Putine, mi ćemo plesati na tvom grobu. Nećeš se izvući sa ovim - rekao je Stakovski.

Informer

APphoto

 

- Vojska je otvorila mesto za rezervne vojnike za sve koji žele da se bore i da uzmu oružje i budu deo teritorijalne odbrane. Puno je dobrovoljaca, među njima sam i ja, potpisao sam pristupnicu prošle nedelje, ali nisam imao dokumente potrebne za to. Sada su poništili proceduru pa svako može da se pridruži. Nemam vojno iskustvo, ali znam da rukujem oružjem - rekao je Stahovski i dodao:

- Nadam se da neću morati da ga koristim, ali ako budem morao, spreman sam. U vazduhu nemamo šanse sa njima, ali u borbama na zemlji smo jači jer mi branimo svoju zemlju, a oni dolaze bez morala.

Kaže da nije mogao da zamisliti da će biti ovakva invazija.S porodicom je bio u Dubaiju na odmoru. Kada je rat počeo, vratio se.

- Ni za milion godina ne bih mogao da zamislim da će Rusija napasti. Prvih dana kada su napali koristeći sve vojne instalacije, ne samo da pokušavaju zauzeti Donjeck i Lugansk, oni žele zauzeti celu Ukrajinu. Nećemo se moći zauvek odupirati ako Rusi nastave da šalju svoje trupe, bez pomoći sveta ne znam da li će Ukrajina preživeti.