Autor: Informer.rs

08.03.2022.

08:48

Foto: Tanjug/AP

Sport

ZVEREV DIVLJAO, NAPAO SUDIJU REKETOM, PA KAŽNJEN! Svet u šoku!

Nemac je dobro prošao posle skandala koji je napravio u Meksiku, kada je tokom meča pobesneo i  udarao reketom sudijsku stolicu u Akapulku u Meksiku.

Zverev je tada izbačen sa turnira zbog nesportskog ponašanja. Posle revizuje ATP je dodatno kaznio tenisera, a pored novčane kazne od 25.000 dolara, suspenovan je osam nedelja sa bilo kog događaja koji je odobrio ATP.

Međutim, kazna i suspenzija se aktiviraju samo ako do 22. februara 2023, godinu dana od incidenta, napravi novo kršenje Kodeksa. To podrazumeva nesportsko ponašanje, kao što je nepoštovanje ili agresivno ponašanje usmereno prema službenom licu, protivniku, gledaocu ili drugoj osobi tokom ili po završetku meča. Obuhvata i verbalno ili fizičko zlostavljanje službenog lica, protivnika, gledaoca ili bilo koje druge osobe na terenu ili na licu mesta. Ako ne napravi neki od navedenih prekršaja, kazne će biti formalno odbačene nakon završetka ovog roka.

Inače, biće mnogo polemike nakon ovoga, nema sumnje da će mnogi biti nezadovoljni! Navijači su već besni na društvenim mrežama, smatraju  da ATP nije imao hrabrosti da kazni Zvereva.

Informer

Aleksandar Zverev kažnjen zbog divljanja

Zverev je inače već dobio kaznu od 40.000 američkih dolara na licu mesta, za verbalno zlostavljanje i nesportsko ponašanje u Akapulku. Zverev ima rok do petka, 11. marta da uloži žalbu na ishod istrage.

Naredni turnir na kome će Zverer učestvovati je Indijan Velsu, koji traje od 7. do 21. marta.