Autor: Informer.rs

08.03.2022.

18:54

Foto: printscreen

Sport

LEGENDARNI TENISER U PAKLU RATA! Borio se protiv NACIZMA, a sada strahuje za svoj život!

Ukrajinski teniser Leonid Stanislavski postao je glavni hit na društvenim mrežama nakon što se pojavio snimak njegovog treninga sa Rafaelom Nadalom. Ništa tu ne bi bilo čudno da Leonid nema 97 godina i važi za najstarijeg tenisera na svetu. 

Leonid Stanislavski je iz Harkova, jednog od gradova koji su najteže pogođeni ratom u Ukrajini. Ginosov rekorder sanjao je o tome da upozna i Rodžera Federera nakon što je odigrao meč sa Nadalom, sada strahuje za svoj život. 

- Nadam se da ću doživeti 100 godina. Moram da preživim ovu zastrašujuću situaciju. Rat je počeo 24. februara, od tada nisam izašao napolje, bio sam kući. Imam zalihe, frižider je pun i ostaću tu, neću nigde ići. Moja ćerka Tanja je u Poljskoj i hoće da i ja odem tamo, ali sam odlučio da ostanem - jasan je Leonid. 

Za kraj, Leonit Stanislavski otrkio je da nema problema sa bukom, odnosno da ni ne čuje bombe koje padaju u Harkovu. 

- Loše čujem, pa spavam celu noć i ništa me ne budi. Sinoć je bilo bombardovanja, a jutros su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost - kazao je Ukrajinac. 

Podsećamo, Stanislavski je preživeo i Drugi svetski rat u kome je kao inženjer konstruisao borbene avione za Sovjete u borbi protiv Nacista. 

- Mislio sam da neću opet morati da prolazim kroz strašan rat u kome obe strane umiru, majke ostaju bez dece, žene bez muževa. Šta je ovo? XXI vek je, ne može biti rata, rat mora da bude stopiran i moramo doći do dogovora - poručio je on.