Autor: Informer.rs

09.03.2022.

07:03

Foto: Reuters

Sport

PREOKRET, ĐOKOVIĆ IGRA? DOBIO RIVALE NA INDIJAN VELSU! Amerikanci su na potezu!

Organizatori Indijan Velsa naveli su da su u kontaktu sa timom Novaka Đokovića, ali da još nije određeno da li će se takmičiti na osnovu izuzeća dobijenog od strane zdravstvenih vlasti Sjedinjenih Američkih Država.

U slučaju da mu Ameikanci dozvole da igra na prvom mastersu u sezoni,  Novak Đoković biće slobodan u prvom kolu.

U narednoj rudni čekao bi ga duel sa pobednikom meča između Davida Gofana iz Belgije i Džordana Tompsona iz Australije. U trećem kolu bi najverovatnije igrao sa  Aleksanderom Bublikom, a možda i Endijem Marejem. U osmini finala potencijalni rivali su Dijego Švarcman  iz Argentine i Džon Izner iz SAD.

Informer

Novak Đoković možda ipak zaigra u Americi

U eventualnom četvrtfinalu, Novak Đoković bi mogao da se sastane Andrejom Rubljovim iz Rusije, a u polufinalu ili sa Mateom Beretinijem iz ili Aleksanderom Zverevim. U finalu ga čekaju ili Rafael Nadal ili Danil Medvedev.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović će igrati sa kvalifikantom u prvom kolu, a ako to prebrodi čeka ga duel sa Marinom Čilićem u drugom kolu. Laslo Đere na startu igra protiv Korejca, Kvona, a ako prođe ide na Janika Sinera u drugo kolu.  Čeka nas i srpski derbi između Filipa Krajinovića i Dušana Lajovića, a pobednik će zaigrati sa Gaelom Monfisom.

Master u Indijan Velsu igra se do 20. marta, a nagradni fond je 8,5 miliona dolara.

Informer

 

Podsetimo, Đoković je prvi put osvojio turnir u Indijan Velsu 2008. godine savladavši u finalu domaćeg tenisera Mardija Fiša. Naš as je do sada osvojio pet trofeja na prvom mastersu u sezoni i deli epitet rekordera turnira sa Rodžerom Federerom.

Bonus video