Autor: Informer.rs

12.03.2022.

08:17

Foto: Tanjug/AP

Sport

NEMA NOVAKA - TU JE KECMANOVIĆ! Srbin ODUVAO Britanca za drugo kolo Indijan Velsa!

Pogledala je sreća Miomira Kecmanovića kada je "sklapan" žreb za Indijan Vels budući da je srpski teniser u prvom kolu dobio kvalifikanta Liama Broudija. Ipak, Britanac je pošteno namučio 61. tenisera sveta, naterao ga da na terenu provede skoro dva i po sata, ali na kraju doživeo poraz - 2:1 (6:4, 4:6, 6:4).

Imala je publika u Kaliforniji šansu da gleda tri identična seta budući da je svaki ličio na onaj prethodni. Kecmanović je na startu meča napravio prvi brejk, a stečenu prednost materijalizovao je u osvajanje seta za rano vođstvo. 

Očekivalo se da će srpski teniser posao privesti kraju, posebno nakon novog brejka koji pravi u sedmom gemu drugog seta, ali nije bilo tako. Oslobodila se ruka Broudiju koji odmah pravi "ribrejk" i ekspresno se vraća u set. Već u narednom servis gemu Kecmanovića, Britanac je ponovo napao, došao do prve set-lopte i odmah je iskoristio. 

Informer

Najveća borba viđena je u trećem i odlučujućem setu. Brejkova nije bilo sve do 4:4, kada je Broudi uspeo da spase čak četiri brejk-lopte, ipak, peta je bila kobna za Britanca, da bi Kecmanović u svom servis gemu bez izgubljenog poena obezbedio plasman u drugo kolo. 

Srpski teniser će u nerednoj rundi igrati protiv Marina Čilića koji je bio slobodan u prvom kolu budući da je 24. nosilac. Od srpskih predstavnika u Indijan Velsu u igri je još samo Filip Krajinović koji će se za plasman u osminu finala boriti protiv Gaela Monfisa.