14.03.2022.

12:51

Foto: Privatna arhiva

Sport

ĐOKOVIĆ OTVARA KLINIKU U BOSNI! Semir Osmanagić za INFORMER otkriva Novakove planove!

Srpski teniser Novak Đoković (34) u arheološkom parku Bosanska piramida Sunca puni baterije za povratak na prvo mesto ATP liste!

Drugi reket sveta posle teških momenata u karijeri uvek je odlazio u posetu Semiru Osmanagiću (61), osnivaču parka nadomak Sarajeva. Na taj korak odlučio se i sada kada je prošao kroz maltretiranje i deportaciju u Australiji i kada je ozvaničeno da će propusti američku turneju jer je nevakcinisan.

Srpski as stigao je u Sarajevo, odakle se uputio u 30 kilometara daleko Visoko, a sa njim su doputovali supruga Jelena, sin Stefan i ćerka Tara.

- Novak je Visoko očigledno iskoristio da "sanira" sve ono što mu se izdešavalo od Australijan opena - navodi se na sajtu arheološkog parka.

Ne priča o tenisu

To je Novakov peti boravak u Visokom, a kao što je odranije poznato, Đoković je taj koji je pronašao Semira i kontaktirao s njim preko Vajbera. Postali su prijatelji još tokom prvog susreta, pa je Novak išao kod njega posle diskvalifikacije sa Ju-Es opena 2020, gubitka olimpijske medalje i poraza u prošlogodišnjem finalu njujorškog grend slema...

Informer

 



Kako za naš list otkriva Osmanagić, Novak je došao u privatnu posetu i najmanje razgovaraju o tenisu.

- Novaku očigledno prija kod nas u Visokom, uvek se lepo provedemo. Deca nas vole, šetali smo, družili smo se... Nas dvojica najmanje pričamo o sportu i tenisu. Ja se, iskreno, i ne razumem previše. Mi pričamo o meditaciji, zdravom životu, istoriji na našim prostorima, o saradnjama u regionu... Prepoznali smo se u mnogim stvarima. Novak je lepo raspoložen i opušten i fotografisao se sa svakim ko mu je prišao - kaže Osmanagić za Informer.

Osnivač parka kaže da planira da u Visokom napravi Centar za prirodnu medicinu, a u toj priči vidi i Novaka.

- Novak i ja "guramo" zdrave stvari, pa verujem da ćemo u budućnosti sarađivati u vezi sa tim. Centar koji planiram neće biti klasična klinika - kratko je poručio Semir.

Ide na Jahorinu

Novak je jednom prilikom rekao da je Visoko za njega raj na zemlji.

- Ako postoji raj na zemlji, to je Visoko. Ja sam u tom, kako ga zovu, alternativnom svetu preko 10 godina, iako znamo da je to originalan svet. Bio sam na raznim mestima koja su smatrana za energetska čvorišta, posetio sam i piramide u Egiptu, ali ovako nešto doživeo sam približno samo na Rtnju. Ko god ima neke nedoumice, sumnje da je ovde nešto što nije predstavljeno na pravi način, može da dođe i da se uveri - ispričao je Novak.

Naš as će danas otići na Jahorinu, dok će Jelena sa decom ostati kod Semira.

Bonus video