Autor: Informer.rs

14.03.2022.

13:51

Foto: Tanjug

Sport

ENDI MAREJ OGORČEN ZBOG NAVIJAČA: Oni uvek vređaju, moramo da se izborimo s tim!

Endi Marej kaže da teniseri moraju da budu spremni na uvredljivo navijanje sa tribina, jer se to dešava i na ostalim sportovima, uporedio je tenis sa košarkom i fudbalom.

- Želite da vidite navijače da podržavaju igrače, a ne da im otežavaju. Ne znam, ali to je nekako oduvek bilo deo sporta. Ako odete na košarku i igrač izvodi slobodna na svakoj utakmici publika dobacuje i dok je to pogrešno sportisti moraju da nađu način da se izbore s tim iako nije ni malo prijatno - rekao je Marej, a preneo Eurosport.

Okidač za Marejevu burnu reakciju u javnosti jeste incident na jednom WTA turniru kada je navijač pređao Naomi Osaku usled čega se ona rasplakala.

Razumem je, Naomi je to mnogo pogodilo, ali eto, sve je to deo sporta. Morate na neki način da budete spremni na to i da budete u stanju da to tolerišete pošto se to redovno dešava u svim sportovima.

Informer

Britanac se nadovezao na ovo kako se to dešava posebno na fudbalskim terenima kada je neki prekid u pitanju, te se on pita kako je sve to dozvoljeno od strane organizatora svih sportskih takmičenja u svim sportovima.

Inače, Endi Marej je poražen u 2.kolu turnira u Indijan Velsu od Kazahstanca Aleksandra Bublika 2:0(7:6, 6:3).