Autor: Informer.rs

14.03.2022.

21:10 >> 21:36

Foto: Tanjug

Sport

NOVAK JE PONOVO PRVI TENISER SVETA! SENZACIJA! Medvedev ELIMINISAN od MONFISA!

Informer

Tanjug

 

Ovo je bio treći okršaj Rusa i 28. tenisera sveta, a skor je uoči ovog meča bio nerešen, 1:1.

Prvi set pripao je favoritu, Monfis se borio, ali je na kraju ipak poklekao, izgubio je jedan gem na svoj servis i to je bio onaj koji je bio ključan da Rus slavi sa 6:4. Francuz je dodao gas u nastavku i bio bolji od ruskog asa u drugom setu 6:3! Momfis je iznenadio Danila na set lopti, servis ispod ruke i greška Rusa. Posle 81 minuta igre u ovom meču, došlo je do izjednačenja i do seta odluke.

A onda je Monfis dao poslednje atome snage i furiozno krenuo u akciju! Polako ali sigurno je šetao rivala, tražio mu mane i igrao možda i najbolji tenis života! Publika je uživala, a na semaforu je pisalo 5:1 za sjajnog Francuza! 

Medvedev nije znao šta ga je snašlo! Dobio je Monfis 6:1 odlučujući set i ostvario nestvaran uspeh eliminisavši najbolje plasiranog igrača planete!

Novak Đoković će od 21. marta ponovo postati najbolji teniser sveta zahvaljujući pobedi Gaela Monfisa nad Danilom Medvedevim.

Srpskom teniseru bilo je potrebno da Medvedev ne stigne do četvrtfinala Mastersa u Kaliforniji kako bi preuzeo prvu poziciju, što se i dogodilo