Autor: Informer.rs

17.03.2022.

13:53

Foto: Reuters

Sport

ĐOKOVIĆ JE TEK NA 154. MESTU, IZGUBIO JE MILIONE EVRA! Španci otkrili neverovatan podatak!

Španski portal "El Espanjol" izračunao je da je koliko je Novak Đoković izgubio propuštanjem Australijan opena, Indijan Velsa i Majamija. Radi se o potencijalnih 5,3 miliona evra, što je nagrada koja bi mu pripala da je slavio na svakom od tri pomenuta turnira.

Novak ikada u karijeri nije lošije počeo sezonu, jer nije primio vakcinu protiv korona virusa. Prvo mi nisu dali da brani trofej u Melburnu, a nije mu dozvoljeno ni da igra na mastersima u Americi - Indijan Velsu i Majamiju. 

Informer

Pitanje je naravno da li bi Đoković osvojio pomenute turnire da je učestvovao, ali s obzirom na formu u kojoj je bio i da obožava na igra na tvrdoj podlozi, nema sumnje da bi zaista i osvojio  novca. 

Đoković je tako do početka turnira u Indijan Velsu bio tek 154. teniser sveta po zaradi u 2022. godini. Od turnira u Dubaiju pripalo mu je tek 69.265 evra, tako da su oko njega igrači poput Timofeja Skatova, Filipa Polašeka ili Ilije Ivaške.

Novak je do sada zaradio čak 140 miliona evra samo od turnira, pa ga sigirno više boli što ne može da osvaja trofeje, a ne novac, bez obzira na to što se radi o milionima. 

Informer

 

Inače, Novak će se vratiti na teren kada se ATP karavan preseli u Evropi, videćemo u Monte Karlu, Beogradu, Madridu i Rimu, uz fokus na Rolan Garos.

Bonus video