Autor: Informer.rs

17.03.2022.

22:04

Foto: Tanjug/AP

Sport

MOŽE LI KECMANOVIĆ DO FINALA? Srpski teniser pred najvećim uspehom u karijeri!

Ukoliko mladom Srbinu pođe za rukom da napravi iznenađenje, projektovano finale sa Rafaelom Nadalom bila bi kruna karijere!

Njegov naredni protivnik je Tejlor Fric, američki teniser, koji se u četvrtfinale plasirao pobedom nad Australijancem Aleksom De Minaurom, rezultatom 2:1 (3:6,7:6,6:4). Taj meč je na programu u petak od 20 časova, a Fric vodi u međusobnim duelima 2:0.

Miomir se nada trećoj sreći! Oba meča Fric je dobio 2019. godine, kada Miša nije bio na nivou na kakvom je danas.

Informer

 

Ukoliko eventualno savlada 20. igrača sveta, Kecmanović bi u polufinalu čekao boljeg iz dvoboja Andreja Rubljova i Grigora Dimitrova. Dimitrov nije ni senka onog igrača kakav je bio,  dok je Rubljov uz Nadala u najboljoj formi ove sezone. Vezao je 12 pobeda i osvojio dva turnira u nizu, Marsej i Dubai.

Srbin i Dimitrov su do sada odigrali jedan meč, dobio je bugarski teniser u Akapulku pre godinu dana. Jedan duel do sada su odigrali i Kecmanović i Rubljov, a Rus je slavio pre dve godine bez izgubljenog seta na turniru u Dohi.

Informer

 

Što se međusobnog skora sa Nadalom tiče, Španac je takođe odigrai sa Srbinom jedan duel, pobedio ga je 2020. godine u Akapulku 6:2, 7:5.

Ono što je interesantno istaći je da Kecmanović sarađuje sa doktorom Igorom Četojevićem, čovekom koji je 100% zaslužan za Đokovićevu transformaciju, kada mu je 2011. otkrio intoleranciju na gluten, protein iz žitarica i time ga vinuo u teniska nebesa. Ostalo je istorija.