Autor: Informer.rs

19.03.2022.

10:02

Foto: Tanjug/AP

Sport

POBEDIO SRBINA, PA PORUČIO: Možda sam mu dao previše prilika!

Došao je kraj nizu Miomira Kecmanovića. Srpski teniser eliminisan je u četvrtfinalu Indijan Velsa pošto je od njega nakon dva sata atomskog tenisa u Kaliforniji bolji bio Fejlor Fric sa 2:1 (7:6, 3:6, 6:1). Amerikanac je tako postao prvi domaći teniser još od 2010. godine koji je dva puta zaredom uspeo da se plasira u polufinale.

Informer

 

Pre njega to je uradio Endi Rodik, a Amerikanci nemaju titulu ovde još od Andrea Agasija iz 2001. godine. Meč sa Kecmanovićem Fricu je osigurao da će od ponedeljka biti najbolje rangirani američki teniser, prestići će Rejlija Opelku.

- Ovo je sjajano, igram najbolje na turniru koji mi je praktično domaći teren, nema mesta gde bih radije da imam ovakav rezultat. Ovde sam odrastao, sjajna stvar je opet biti u samoj završnici- kaže Fric.

Informer

 

Nije propustio da pohvali igru srpskog tenisera.

- Miomir igra veoma snažno sa osnovne linije. Možda sam mu dao previše prilika, u prva dva seta sam osećao da ne mogu da mu dogovorim na servis kako sam želeo. Uspeo sam da se regrupišem u trećem setu, osvojio sam više poena u nizu, to je uradilo posao.

U drugom setu je poklonio brejk Srbinu sa tri duple greške u jednom gemu.

- Nemam pojma šta je to bilo. Nikad nisam uradio tako nešto u životu. Kao da sam zaboravio u tom jednom gemu kako se igra tenis. Moglo je to da me poremeti u trećem setu. Pokušavao sam samo da se smejem na sve to i zaboravim šta je bilo. Baš je bilo sramotmo. Mislim da su mnogi videli kako se smejem- zaključio je Fric.