Autor: Informer.rs

19.03.2022.

23:25

Foto: Tanjug/AP

Sport

KECMANOVIĆ IMA ZA ČIM DA ŽALI! Fric će se boriti za TITULU u Indijan Velsu!

Bio je Miomir Kecmanović na korak od borbe za titulu, ali je u četvrtfinalu posustao pošto je od njega bio bolji Tejlor Fric. Dan kasnije, Amerikanac se plasirao u finale nakon što je sa 2:0 bio bolji od Andreja Rubljova. 

Ponovo je Amerikanac, kao i protiv Kecmanovića, bio bolji kada se lomilo. U finišu oba seta pravio je brejk kojim je rešio pitanje pobednika i zasluženo stigao do brobe za titulu u Indijan Velsu. 

Fric je napravio brejk na startu meča i delovalo je da će lako do vođstva. Ipak, Rubljov se vratio pri rezultatu 5:3. Ličilo je da će prvi set otići u taj-brejk, ali nije pošto je Amerikanac bio mirniji u finišu i iskoristio treću set-loptu. 

Informer

Gotovo identična situacija viđena je i u drugom setu. Igralo se gem za gem sve do vođstva Frica za od 5:4. Rubljov je imao servis, ali ga on nije poslužio. Amerikanac je stekao prvu meč-loptu i odmah je iskoristio. 

Tejlor Fric će u finalu čekati boljeg iz duela Rafaela Nadala i Karlosa Alkaraza koji bi po rasporedu trebao da počne pre ponoći.