Autor: Informer.rs

20.03.2022.

07:12

Foto: Tanjug/AP

Sport

NADAL JE I DALJE TATA! Rafa posle tri sata srušio naslednika, sad juri Đokovićev rekord!

Španski derbi u polufinalu Indijan Velsa pripao je Rafaelu Nadalu. On je posle tri sata i 12 minuta igre u tri seta pobedio naslednika, 19-godišnjeg Karlosa Alkaraza, rezultatom 6:4, 4:6, 6:3!

Nadal će u nedelju od 23 sata igrati  53. finale Mastersa protiv Amerikanca Tejlora Frica. Juriće Španac rekord koji trenutno drži Novak Đokvoić. Srbin je u karijeri osvojio 37. Masters titula, dok je Rafa trenutno na 36.

Informer

Karlos Alkaraz i njegov idol Rafael Nadal


- Igrao sam dobro na početku, ali je bilo teško zaustaviti njegove neverovatne udarce. Ne mogu da kažem da sam imao kontrolu, jer je protiv takvog igraća kao što je on nemoguće imati kontrolu - rekao je Nadal posle meča.

Alkazar je meč otvorio brejkom, potom spasio pet brejk šansi i poveo sa 2:0. Rafa je već prilikom sledećeg Karlosovog servisa uspeo da izjednači na 2:2, a onda i preokrenuo na 4:2. 

Međutim, nije se mladi Španac predavao, igrao je kao u transu, nije se uplašio jer je s druge strane bio njegov idol, čovek koji je osvojio 21 grend slem titulu. Alkaraz je izjednačio na 4:4, ali je Rafa uzeo svoj gem, da bi iskoristio u narednom petu set loptu i poveo sa 1:0.

Drugi set je doneo dramu. Nije bilo prilika za brejk do petog gema, a onda smo videli četiri u nizu.  Alkaraz je prvi uzeo servis rivalu i poveo sa 3:2, Nadal je uzvratio, ali mu je naslednik u ovom setu čak tri puta uzeo servis gem, dobio set sa 6:4 za 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu prvu priliku za brejk videli smo u petom gemu, ali je Nadal nije iskoristio. Međutim, jeste pri rezultatu 4:3, a onda je sa nulom odservirao za konačnih 6:3, pa će preko Amerinca Frica pokušati da se domogne rekordnog mastersa.

Informer

 

Nadal je inače sedmi put u karijeri vezuje 20 pobeda, ali prvi put u karijeri  na početku sezone.