Autor: Informer.rs

21.03.2022.

07:03

Foto: Tanjug/ap

Sport

AMERIKANAC ŠOKIRAO PLANETU! Fric počistio Nadala u finalu, Đoković ostaje kralj Mastersa!

Tejlor Fric osvojio je prvi Masters turnir u karijeri i to na najlepši mogući način. U finalu turnira u Indijan Velsu savladao je Rafaela Nadala 2:0 - 6:3, 7:6. 

Informer

 

Amerikanac je prvi igrač koji je savladao Španca ove godine, prekinuo je Rafin dugi niz posle 20 uzastopnih pobeda, pa će i po tome pamtiti svoj najveći uspeh u karijeri.

Rafa je u Melburnu prestigao Novaka Đokovića po broju grend slem titula, ima  21, ali španski as nije uspeo da stigne Novaka po broju Masters kruna. Đoković i dalje ostaje rekorder sa 37 trofeja. Naš as nije mogao da igra u Americi, jer nije vakcinisan, ali bi trebalo da se takmiči na mastersu u Monte Karlu.

Katastrofalno je Nadal otvorio meč. Odmah je pretrpeo dva brejka i Fric je poveo 4:0. Tek tada je dobio orvi gem na svoj servis. Bilo je jasno da nešto nije u redu sa Rafom koji je uzeo tablete protiv bolova, pa je tražio lekarski tim da dođe na teren. Ubedljivo je izgubio set Španac sa 6:3.

Informer

 

Nadal je u pauzi između dva seta otišao u svlačionicu, držao se u predelu grudi i imao je bolnu grimasu. Ipak je nastavio Nadal meč. Odmah je oduzeo servis Fricu i poveo, ali je američki igrač ekspresno uzvratio. Nadal se i dalje mučio sa problemima, tražio ulazak fizioterapeuta i masaže. Nije imao pravo na novi medicinski tajm-aut, ali je koristio pomoć u vidu masaža.

Informer

 

Duel otišao u taj-brejk. Fric je bolje krenuo i poveo 3:1, pa je Rafa preokrenuo na 4:5 i onda je u poenu koji je mogao da mu donese set loptu jedan lak forhend poslao daleko u aut. Tejlor je iskoristio  poklon, napravio još jedan brejk i onda realizovao prvu meč loptu.