Autor: Informer.rs

21.03.2022.

15:31

Foto: reuters

Sport

NOVAKOM BIVŠEM TRENERU PRETI ZATVOR! Počelo suđenje Borisu Bekeru!

Boris Beker je na sudu zbog optužbi da nije predao trofeje koje je osvojio tokom karijere da bi namirio dugove, nakon što je bankrotirao. Beker je optužen da nije poštovao obaveze o obelodanjivanju informacija.

Beker je proglasio je bankrot u junu 2017. godine. Šestostruki grend slem šampion navodno nije predao razne trofeje, uključujući i Vimbldon iz 1985. godine, kao ni dva pehara sa Australijan opena.

Beker se tereti da je velike sume novca prebacivao na druge račune, uključujući i dve bivše supruge, Barbaru Beker i Lili Beker. 

Bivši trener Novaka Đokovića suočava se sa 24 optužbe koje su vezane za stečajni postupak, odnosno mora da odgovara pred britanskim sudom zašto nije dovoljno sarađivao sa vlastima kada je u pitanju neka njegova neotkrivena imovina.

- Ja sam pozitivna osoba i verujem u englesku jurisdikciju. Istina, napet sam i nervozan, ali to je to. Ne paničim. Uspeli smo da iskoristimo zemlju koju sam imao na Majorki da u potpunosti otplatimo dug koji smo imali prema banci - rekao je Beker kom su bankari kao poverioci tražili više od tri miliona evra.

Informer

Boris Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića

Bivši svetski broj jedan je tokom svoje šesnaestogodišnje teniske karijere osvojio šest grend slemova i 49 titula iz 77 finala.

Bonus video