Autor: Informer.rs

23.03.2022.

18:13

Foto: Tanjug/AP

Sport

SERENA NEĆE U PENZIJU! Amerikanka NE ODUSTAJE od TENISA iako je POVREDE muče!

Zanemela je svetska teniska javnost nakon što je najbolja teniserka planete Ešli Barti završila karijeru u 25. godini života! Australijanka odlučila je da se povuče sa WTA tura što je otvorilo "pandorinu kutiju" o tome ko bi mogao da je nasledi na prvom mestu, a ko će sledeći okačiti "reket o klin". 

Prvi "kandidat" medija bila je Serena Vilijams koji je poslednji meč odigrala na Vimbldonu prošle godine. Ipak, Amerikanka nema nameru da prekida profesionalnu karijeru iako zbog povrede još uvek nije poznato kada će se vratiti na teren. 

- Mislim da je svako ko se bavio tenisom pomislio na penziju posle pete godine, jer je ovaj sport toliko intenzivan, imate takmičenja 11 meseci u godini. Ne znam. Živim od dana do dana, ne planiram ništa za sutra - rekla je Serena Vilijams. 

Informer

Amerikanka ima 23 grend slem titule, jednu više je osvojila Margaret Kort koja drži rekord sa brojem trofeja. Upravo to je i glavni motiv za Serenu Vilijams da nastavi sa tenisom iako je poslednji veliki turnir osvojila 2017. godine u Melburnu. 

Pored toga što još uvek igra, Serena Vilijams pokrenula je privatan biznis, a nedavno je izjavila da razmišlja o proširenju svoje porodice.