Autor: Informer.rs

28.03.2022.

08:25

Foto: printscreen

Sport

NEVIĐEN SKANDAL U MAJAMIJU! Beloruskinja pobegla sa terena! Šta joj se desilo? (VIDEO)

Viktorija Azarenka je tokom meča trećeg kola protiv 16-godišnje Linde Fruhvirtove iz Češke izjurila sa meča bez objašnjenja.

Azarenka je igrala vrlo loše, ispod svakog nivoa, tako da je tinejdžerka iz Češke prvi set dobila 6:2 i u drugom je vodila 3:0.

Potom je Beloruskinja sve šokirala, kada je zbog povrede  ili povređene sujete  samo odjurila sa terena. Krenula je ka sudiji i delovalo je da će tražiti medicinsku pomoć, a umesto toga je samo kratko obavestila da se povlači sa meča što je sve ostavilo u potpunom šoku.

Još nema informacija šta je u pitanju, ali je veliki broj ljubitelja tenisa ovaj gest Azarenke, trenutno 16. na WTA listi,  opisao kao katastrofalan, očajan i užasan. Posebno je na udaru jer se nije ni pozdravila sa rivalkom, dok su pojedinci otišli toliko daleko da su pozvali WTA i teniske organizacije da Beloruskinju suspenduju.

Nema sumnje, od jedne šampionke očekivalo se više, pošto je delovalo kao da se povlači jer će biti ubedljivo poražena od duplo mlađe protivnice, koja je trenutno 279. na svetu.

Nije prvi put da Beloruskinja završi neko takmičenje na taj način. U prethodnih 14 meseci povukla se usred turnira u čak sedam navrata. Fruhvirtova je postala je najmlađa učesnica osmine finala Majamija od Tatjane Golvin i 2004. godineU borbi za četvrtinale čeka je Paula Badosa Gibert, šesti reket sveta.

Inače, Viktorija Azarenka je u Indijan Velsu poražena od Kazahstanke Elene Ribakine sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:4! Teniserka je tada sve ostavila bez teksta. Azarenke je naprasno počela da plače. Posle greške prilikom servisa je samo čučnula, pokušala je da nekako da zaustavi suze, ali je onda briznula u plač.