Autor: Informer.rs

28.03.2022.

11:58

Foto: USA Today

Sport

TENISERKA SE OGLASILA POSLE HAOSA! Žali što je izašla na teren!

Viktorija Azarenka je tokom meča trećeg kola protiv 16-godišnje Linde Fruhvirtove iz Češke izjurila sa meča bez objašnjenja.

Linda Fruhvirtova (16), od koje je Azarenka duplo starija, vodila je 6:2 i 3:0 kada je Beloruskinja  odlučila da preda meč i odšeta sa terena. Time je iznervirala sve navijače u Majamiju, koji čak traže i suspenziju za nju, a istovremeno je Fruhvirtovoj "obrisala" najveću pobedu u karijeri.

Informer

Beloruskinja se oglasila posle skandala, ali je i dalje misterija zašto je prekinula meča. Kada je prišla sudiji delovalo je da će tražiti medicinsku pomoć, međutim Azarenka je odlučila da preda i potom se oglasila.

- Nije ni trebalo da izlazim danas na teren. Prethodnih nekoliko nedelja su bili vrlo stresni u mom privatnom životu. Poslednji meč me je potpuno iscrpeo, ali sam želela da igram pred sjajnom publikom koja mi je i pomogla prošli put. Želela sam da igram, ali je to bila greška - napisala je Beloruskinja i potom dodala:

- Nadam se da ću napraviti pauzu i biti u stanju da se vratim.

Nekada najbolja teniserka sveta i dvostruka Australijan opena se izvinila navijačima koji su došli da je bodre i koje je razočarala. Poručila je da svojoj rivalki Fruhvirtovoj želi sve najbolje u nastavku turnira i karijeri.

- Moram da naučim iz svega ovoga -  zaključila je Azarenka.

Bonus video