Autor: Informer.rs

29.03.2022.

07:01

Foto: Tanjug/AP

Sport

MAJSTOREEEE! Kecmanović gazi i u Majamiju, isprašio Amerikanca za osminu finala!

Miomir Kecmanović srušio je još jednog tenisera iz vrha, Sebastijana Kordu rezultatom -  7:6(4), 6:3. Srbin je bio bolji od 38. igrača sveta, a meč je završio  posle sat i 30 minuta igre.

Sada ga čeka duel protiv Tejlora Frica, 13. na svetu, inače tenisera koji je pobedio nedavno Kecmanovića na Indijan Velsu i potom osvojio titulu protiv Rafaela Nadala.

Kecmanović briljira

Meč je otvorio brejkom i poveo sa 2:0. Korda je ekspresno uzvratio za 3:3, posle čega je u prvom setu Miomir kontrolisao dešavanja u taj-brejku.

Informer

 

Jedan i drugi su posle 3:3 čuvali sopstvene servise, tako da je set odlučen u taj-brejku. Srbin je veliki korak ka prvom setu i pobedi u meču napravio mini brejkom viška u devetom poenu pa je početni deo igre dobio sa 7:6 i poveo 1:0. 

Amerikanac nije mogao da se oporavi posle gubitka seta. Gubio je sa 3:0 na startu drugog seta. Nije uspeo da pronađe rešenje protiv raspoloženog Kecmanovića. U devetom gemu je servirao Miša za meč i priveo posao kraju.

Informer

 

Nakon četvrtfinala Indijan Velsa, Kecmanović je stigao sada i do osmine finala Majamija, a da bi ponovio uspeh iz Kalifornije, biće mu neophodno da savlada igrača koji je bio bolji od njega pre 11 dana. Tejlor Fric je eliminisao Miomira u Indijan Velsu, u teška tri seta, a kasnije je i osvojio svoj prvi Masters u karijeri pobedom nad Rafaelom Nadalom. Sada će imati priliku za revanš.

Naš teniser će dodatno napredovati na ATP listi. Obezbedio je bodove da od narednog ponedeljka bude ispred Rodžera Federera. Kecmanović će sigurno skočiti za pet mesta i biće 43. na svetu sa 1.121 bodom, Federer je trenutno na 1.120 bodova.