Autor: Informer.rs

31.03.2022.

14:44

Foto: tanjug/ap

Sport

SRPSKOG ASA OČEKUJE PAKLEN POSAO! Rodik upozorava Kecmanovića: Alkaras je ZVER!

Srpski teniser je dospeo na 38. mesto i na taj način je postao drugi najbolje rangirani teniser iz naše zemlje,  a ove noći imače priliku za novi napredak!

Informer

 

Svima je jasno da će imati i te kako teškog protivnika, iako je Miša pokazao da ima snage i znanja da se nosi sa igračima iz TOP 10! Naredni rival je Španac Karlos Alkaras iz Mursije koji ima samo 18 godina i kojeg već nazivaju naslednikom Rafaela Nadala!

Informer

 

Rezultati iz Indijan Velsa i Majamija idu u prilog Srbinu, ali bivši broj jedan, Endi Rodik, upozorava da je mlada španska nada prava zver!

- Ovaj momak se kreće neverovatno dobro. Ljudi obično moraju da se nameste za udarac, ali njemu ne treba mnogo vremena da ispali strahovit forhend. Većini igrača sa sjajnim forhendima trebaju brze noge da se nameste. Ovaj momak radi to tako brzo, baš kao što je svojevremeno radio Andre Agasi. Udarili ste sjajnu loptu ka njemu, ali brzo bi se vratila na vašu stranu- kaže Rodik!

Informer

 

Alkaras je munjevitom brzinom napredovao do 16. mesta svetske liste i samo je pitanje trenutka kada će i u Top 10.

- Ovaj dečko se ne šali. On je prava stvar i ne vidim da je njegova pobeda nad Cicipasom iznenađenje. Ne sećam se da smo imali tako mladog igrača i da se očekivalo da lako dobije ovakav meč. Dečko je prava zver-  zaključio je Rodik.