Autor: Informer.rs

01.04.2022.

03:37

Foto: Tanjug

Sport

DRAMA U MAJAMIJU! Kecmanović posle PREOKRETA ostao bez POLUFINALA! Mali Nadal ide dalje (VIDEO)

Kecmanović je odlično ušao u meč i već u drugom gemu prvog seta stigao do brejka, posle čega je poveo sa ubedljivih 3:0 i 4:1, ali je morao kroz taj-brejk da juri ono što mu je u regularnom delu pripalo.

"Mali Nadal" je u sedmom gemu uspeo da vrati izgubljeno, smanji na 4:3, a potom u narednom poenu izjednači (4:4) i odvede meč u dodatan period.

Informer

 

Iako je prvi Španac iznenadio Srbina i poveo sa 5:4 u taj-brejku, Kecmanović nije odustajao. Usledio je momentalni ribrejk Miomira za 5:5, a potom još jedan u nizu za potpuni preokret i vođstvo srpskog asa od 6:5.

 
 

Takav "poklon" Kecmanović nije želeo da ispusti i u narednom poenu je odservirao za 7:5, odnosno, 1:0 u setovima.

Nije posustajao Alkaraz. U reprizi prvog seta, samo sa obrnutim ulogama, Karlos je brejkom u drugom gemu stigao do prednosti, a onda na svoj servis i do ubedljivih 3:0.

Zapretio je Miomir na servis španskog tenisera. U trenucima kada je "Rafin naslednik" vodio sa 5:3 i servirao za izjednačenje u setovima, Srbin je uspeo da stigne do 30:40 i brejk lopte.

Odbranio se, ipak, Alkaraz i trijumfom od 6:3 odveo meč u treći, odlučujući set.

A tamo se igralo bez gem za gem, sve do taj-brejka. U prvih deset poena nije bilo iznenađenja, rivali su sigurno čuvali svoj servis, čak nijedan od dvojice tenisera nije ni primirisao brejk loptama, a kamoli je osvojio.

Bio je Kecmanović blizu prilike da napadne Alkaraza u devetom gemu, kada je na Servis Španca imao 15:30, međutim, sa tri vezana poena Karlos se izvukao iz neprijatne situacije i izjednačio na 5:5.

Informer

 

Slično je bilo i u narednom gemu, kada je servirao Miomir i poveo sa 30:0, Karlos je stigao do izjednačenja (30:30), da bi srpski as sa dva dobra servisa odoleo naletima Alkaraza i ponovo poveo sa 6:5. Ipak, španski teniser je ekspresnim servisima ponovo doneo egal i odveo duel u taj-brejk.

 

Posle uspešnog servisa Kecmanovića, Miomir je već u drugom poenu brejknuo Alkaraza i stekao prednost, vođstvom od 2:0.

Vratio je, ipak, brejk Španac u petom gemu kada je smanjio na 3:2, ali ga je odmah ponovo izgubio, te je Srbin ribrejkom uzvratio novom osetnijom prednošću od 4:2.

Nije odustajao "Mali Nadal", upornošću je uspeo da napravi novi brejk u devetom gemu taj-brejka, smanjivši na 4:5, a potom i izjednačivši rezultat (5:5).

Posle novog realizovanog servisa Alkaraza, Kecmanović je ponovo pogrešio na svoj i omogućio Karlosu da se plasira u polufinale, gde će igrati protiv osmog nosioca Huberta Hurkača

Poljak je nešto ranije priredio veliko iznenađenje eliminisavši drugog igrača sveta Rusa Danila Medvedeva.