Autor: Informer.rs

01.04.2022.

10:51

Foto: Tanjug

Sport

MEDVEDEV KUKA ZBOG ELIMINACIJE! Evo zbog čega je OSTAO bez prvog mesta na ATP listi!

Poljak je slavio rezultatom 2:0 (7:6, 6:3), čime je Poljak obradovao sve Srbe, jer je omogućiio najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću da ostane na tronu ATP liste.

Rus je posle poraza bio vidno razočaran.

- Za mene je važnije bilo da pobedim, a ne to što bih postao prvi teniser sveta. To bi bio bonus. Da budem iskren, odigrao sam mnogo mečeva pod pritiskom, tako da to nije bila novina sada. Ne mislim da sam izgubio jer sam bio nervozan - rekao je Danil Medvedev i dodao:

- Nisam se osećao najbolje, ali to se dešava. Ne znam šta je razlog, možda je vrućina. U svlačionici sam imao grčeve, fizički mi nije bilo lako. Bio sam umoran, osećao sam grč, grč, grč. Bio sam kao riba na suvom. Ali i to je deo sporta. Kada se probudim, verovatno ću biti dobro, ali sada sam razočaran, jer sam izgubio.

Informer

 

Rus će, međutim, dobiti novu šansu da nasledi Đokovića na tronu, jer za razliku od Novaka, ne brani mnogo poena na šljaci.

- Sada idem kući da se odmorim i pripremim za šljaku. Ovaj mesec nije bio lak nikome. Trudio sam se da treniram što sam više mogao, jer je to moj posao. Zadovoljan sam i onim što sam pokazao ovde. Na dobrom sam putu - istakao je Medvedev.

Inače, Hubert Hurkač će za plasman u finale igrati protiv Karlosa Alkarasa iz Španije, koji je posle preokreta eliminisao srpskog tenisera Miomira Kecmanovića.