Autor: Informer.rs

03.04.2022.

12:01

Foto:

Sport

BRAVOOOOOO! Međedović zgromio Nemca za prvi trofej u seniorskoj karijeri!

Momak iz Novog Pazara, Hamad Međedović osvojio je ITF titulu u turskoj Antaliji. On je u finalu savladao Tima Štodera iz Nemačke, posle dva odigrana seta - 6:0, 6:1.

Ovo je Hamadu bila prva titula u karijeri. Nemac nije imao nikakve šanse protiv Međedovića, koji je turnir osvojio kao osmi nosilac.

Turnir u Antaliji igrao se na šljaci za nagradni fond od 15 hiljada dolara. Međedović ima 18 godinu i trenutno je 519. tenisera sveta. 

Talentovani igrač iz Novog Pazara na impresivan način osvojio je ITF fjučers u Antaliji i pokazao da Srbija ne mora da brine za budućnost. 

Informer

Hamad Međedović

Učenik Borisa Pašanskog nije bio veliki favorit u ovom meču jer je njegov rival tridesetak mesta bolje plaisran na ATP listi. Međutim, ni to Nemcu nije pomoglo, bio je nemoćan protiv raspoloženog srpskog tenisera.  Nakon samo 13 odigranih gemova morao je da napusti teren pognute glave.

Hamad Međedović je na ovom turniru bio postavljen za osmog nosioca, pa njegova pobeda predstavlja malo iznenađenje. Ali, ne bi trebalo više nikoga da iznenađuje, jer je nedavno na čelendžeru u Zadru savladao 137. igrača sveta Zdenjek Kolara, pobede Međedovića ne bi trebalo nikoga da iznenađuju.

On je ovim trijumfom najavio i predstojeći Serbia open, na kojem će učestvovati uz specijalnu pozivnicu organizatora, kao trenutno najtalentovaniji teniser Srbije.

Prethodne nedelje napredovao je za 30 mesta, a pred njim je novi skok, za rekord u dosadašnjoj karijeri. Hamad Međedović trenutno zauzima 547. poziciju na svetu.