Autor: Informer.rs

08.04.2022.

17:39 >> 17:43

Foto: Reuters/Eric Gaillard

Sport

PAKLEN ŽREB ZA NOVAKA U MONTE KARLU! Srbin nije imao sreće...

Danas je u Kneževini održan žreb za Masters u Monte Karlu, a srpski teniser Novak Đoković saznao je kako bi mogao da mu izgleda put ka novoj ATP tituli. 

Srbin će kao nosilac biti slobodan u prvom kolu. U drugom će igrati protiv boljeg iz duela Alehandro Davidovič Fokina – Markos Giron. Potom ga čeka nešto teži rival - Roberto Bautista Agut. 

Ipak, pravi ispit dolazi u četvrtfinalu budući da mu je projektivan duel sa Karlosom Alkarazom. Španac će pre toga morati da dobije Tejlora Frica ukoliko želi da u Monte Karlu ukrsti rekete sa Novakom Đokovićem. 

U polufinalu, prema poziciji na ATP listi, čeka ga četvrti nosilac Kasper Rud. Norvežanina prethodno očekuju dueli sa Nikolosom Basilašvilijem i Huberton Hurkačem ili Kameronom Norijem.

U prvom kolu Monte Karla sastaće se i dvojica srpskih tenisera Dušan Lajović i Filip Krajinović. Oni se nalaze u istom delu žreba kao i Kasper Rud, te je moguće da se u polufinalu sastanu sa Novakom Đokovićem. 

Laslo Đere će na startu igrati protiv kvalifikanta, a u drugom kolu mu se predviđa duel sa boljim iz meča Lorenco Sonego – Ilja Ivaška. On je na drugoj strani žreba, u četvrtfini sa Stefanosom Cicipasom.