Autor: Informer.rs

13.04.2022.

12:17

Foto: reuters

Sport

ĐOKOVIĆEVA IZJAVA KOJA BRINE! Nešto ga nedeljama muči!

"Zarđao" je prvi teniser sveta, mada niko nije ni očekivao da će biti u vrhunskoj formi posle 48 dana pauze i nakon što je ove godine odigrao samo jedan turnir pre Monte Karla. 

P razlozima poraza od Alehandra Davodiviča Fokine govorio je prvi teniser sveta za Sport klub, a jedna njegova izjava brine pred Serbia open i nastavak sezone.

- Potpuno sam pao fizički, što mi se nije dešavalo mnogo puta u karijeri. Imao sam i zdravstvenih problema tokom proteklih nekoliko nedelja. Ne znam, možda je i to uticalo. Trudio sam se, trenirao, ali daleko sam od igre koju bih želeo da imam i moram da imam da bi konkurisao za najveće titule na ovoj podlozi - rekao je Đoković posle eliminacije u prvom meču na mastersu u Monte Karlu.

Informer

 

Uspeo je Nole da se vrati posle gubitka prvog seta, vratio je nadu navijačima da može do preokreta, ali ipak nije imao snage. Mnogo je 51 neiznuđena greška, previše za prvog teniseta sveta, pa i kada se vratio na teren posle skoro dva meseca paze.

Sledeći turnir u kalendaru za svetskog broja jedan je u Beogradu iz serije 250, od 18. do 24. aprila.

Uprkos ranoj eliminaciji u Kneževini Monako, Novak će sačuvati prvo mesto na ATP listi. Đokoviću će u ponedeljak biti oduzeto 80 bodova jer je prošle godine stigao do treće runde. Ipak, računaju se bodovi i iz 2019, tako da će i Danilu Medvedevu biti oduzeto 180 poena, pošto je pre tri godine stigao do četvrtfinala. Ruski teniser sada ne igra zbog povrede, prošle godine nije ni učestvovao, dok 2020. turnir nije održan zbog koronavirusa.

Inače, Đokoviću je meč protiv Fokine bio prvi od 24. februara i četvrtfinala Dubaija, pošto je propustio američku turneju jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Bonus video