Autor: Informer.rs

14.04.2022.

12:22

Foto: Starsportphoto

Sport

SRBIJA GUBI OD MAĐARSKE! Lola NEMOĆNA protiv 1.363 mesta bolje rangirane teniserke!

Reka Luča Jani bila je bolja od naše Lole Radivojević rezultatom 2:1 (6:1, 6:7 (2:7), 6:3) posle dva sata i 39 minuta igre.

Dostojan otpor pružila je sedamnaestogodišnja Srpkinja (trenutno 1.503 na WTA listi) protiv daleko bolje plasirane i iskusnije Mađarice, koja zauzima 140. mesto na svetu.

Pošto je sa ubedljivih 6:1 izgubila prvi set, uz čak četiri brejka Reke, Radivojevićeva je znatno bolje odigrala drugi period i izjednačila u setovima na 1:1.

U prva četiri gema, viđeno je isto toliko brejkova, po dva na obe strane, da bi Srpkinja u šestom poenu iznenadila Mađaricu i povela sa 4:2, ali je Luča Jani uzvratila ribrejkom, smanjila na 4:3, a potom izjednačila i odvela set u taj-brejk.

Sa čak pet napravljenih brejkova, naspram dva izgubljena servisa, Lola Radivojević je iznenadila favoritkinju i sa ubedljivih 7:2 zakazala treći odlučujući set.

I tamo su pljuštali brejkovi. Držala se Srpkinja do rezultata 2:2, a onda joj je popustila koncentracija. Iskoristila je to Mađarica i uspela da napravi još tri brejka, sve što je Lola uradila bilo je smanjenje brejkom na 3:5.

Uzvratila je Reka Luča Jani odmah ribrejkom, koji joj je doneo trijumf od 6:3, dok su Mađarice osvojile prvi poen u meču 2. kola Bili Džin King kupa.

Šansu da izjednači imaće Aleksandra Krunić, čiji je okršaj sa Dalmom Galfi u toku. Beograđanka je trenutno 92. na svetu, a Aleks zauzima 117. poziciju na WTA listi.