Autor: Informer.rs

15.04.2022.

15:03

Foto: AP/Photo

Sport

ŠPANAC ČINI ČUDA I RUŠI FAVORITE KAO OD ŠALE! Razbio NOVAKA, a sada igra POLUFINALE Monte Karla!

Bio je Alehandro Davidovič Fokina prežaljen već u drugom kolu mastersa u Monte Karlu kada ga je žreb namerio na Novaka Đokovića, a Španac će igrati polufinale u Kneževini! 46. teniser sveta eliminisao je srpskog majstora, potom lako izašao na kraj sa Gofanom, a danas je savladao i Tejlora Frica sa 2:1! 

Za razliku od duela sa Novakom kada je brutalno počeo, Fokina je danas bio nešto slabiji na startu duela. Fric je uspeo sa jednim brejkom prednosti da reši prvi set u svoju korist, a onda je proradila španska "haubica"! 

Igralo se u egalu sve do 4:4, iako je Davidovič Fokina imao šanse za brejk i ranije, prvi je napravio tek u devetom gemu i tako stigao na korak od seta. Ipak, Fric je uspeo da pripreti u odlučujućem gemu pošto je imao čak tri brejk-lopte, ali se Španac iskobeljao i iskoristio prvu set-loptu. 

Informer

U trećem setu - egzekucija! Razleteo se Davidovič Fokina po terenu, pogađao "šta je hteo", a ni sjajni servisi Tejlora Frica nisu ga spreičili da napravi čak dva brejka i veoma ubedljivo reši odlučujući set u svoju korist. 

Alehandro Davidovič Fokina će u polufinalu Monte Karla igrati protiv boljeg iz duela Grigora Dimitrova i Huberta Hurkača koji je 11. nosilac na turniru.