Autor: Informer.rs

15.04.2022.

18:31

Foto: Tanjug

Sport

DRAMA REŠENA U TRI SETA! Poznat prvi POLUFINALNI par mastersa u Monte Karlu!

Sjajan meč odigrali su bugarski i poljski teniser, pa je drugog polufinalistu odlučivao na kraju taj-brejk, u kome je Dimitrov pokazao više znanja.

U prvom setu viđen je samo jedan brejk, načinio ga je Bugarin u trećem gemu kada je poveo sa 2:1, pa je prednost održao do kraja ovog dela igre.

Uzvratio je Poljak u šestom gemu drugog seta, pošto je iznenadio Dimitrova i poveo sa 4:2, a potom sigurno odservirao za osvajanje i izjednačenje u setovima na 1:1.

Već na startu trećeg, odlučujućeg seta, Hurkač je došao do brejka, ali je ribrejkom odmah odgovorio bugarski as. Ponovo je Poljak oduzeo servis Grigoru u devetom gemu, međutim, kao i prethodnog puta, Dimitrov je momentalno uzvratio izjednačivši na 5:5, pa je pobednika rešavao taj-brejk.

Tamo je, u trećem i šestom gemu, 29. teniser sveta iznenadio Poljaka dva puta, poveo sa ubedljivih 5:1, da bi zatim iskoristio prvu meč loptu kod vođstva od 6:2 i plasirao se u polufinale.

Za ulazak u finale, Dimitrov će igrati protiv najvećeg iznenađenja Alehandra Davidoviča Fokine, koji je izbacio i Amerikanca Tejlora Frica, a na startu, u drugoj rundi priredio je senzaciju eliminacijom najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića.