Autor: Informer.rs

18.04.2022.

10:29

Foto: reuters

Sport

Krunić i dalje 117. na WTA listi, mali napredak Olge Danilović!

Iga Švjontek je prva na listi najboljih teniser sveta sa 6.711 bodova, a iza nje su Čehinja Barbora Krejčikova i Paula Badosa iz Španije.

Aleksandra Krunić je najbolje rangirana Srpkinja nakon što je i na novoj listi zadržala 117. poziciju. Nina Stojanović je i dalje 139, dok je Olga Danilović napredovala za četiri pozicije na 159. mesto.

Informer

Iga Švjontek



Beloruskinja Arina Sabalenka je četvrta, Grkinja Marija Sakari peta, a iza njih su njih Estonka Anet Kontavejt, Čehinja Karolina Pliškova i Amerikanka Danijel Kolins, dok Top 10 kompletiraju Garbinje Muguruza iz Španije i Ons Žaber iz Egipta.
 

Informer

Podsećamo, ženska teniska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u plej-of za plasman u Svetsku grupe Bili Džin King kupa, pošto je danas u baraž meču u Antaliji izgubila od selekcije Hrvatske sa 2:0.

U prvom singlu, u kome su igrale dve mlade teniserke, Lola Radivojević poražena je od Petre Marčinko sa 6:1, 2:6, 6:0, a potom je Aleksandra Krunić izgubila od Petre Martić sa 4:6, 7:5, 6:4. Srbija i Hrvatska igrale su baraž kao drugoplasirane u grupama A i B

Bonus video