Autor: Informer.rs

19.04.2022.

15:43

Foto: Starsportphoto

Sport

ĐERE ZNA DA ĐOKOVIĆ NIJE U FORMI: Pritisak nije na meni, na Novaku je!

Đere će se prvi put u karijeri sastati sa najboljim igračem sveta, Novakom Đokovićem, ali se odlično poznaju.

- Da bih ga pobedio znam da ću morati da igram svoj najbolji tenis. Da koristim svoje šanse. Motivisan sam za meč sutra, radujem se tom našem prvom okršaju - kazao je Laslo, koga ne zavarava činjenica da je prvi teniser sveta poražen u Monte Karlu posle povratka nakon 48 dana pauze.

- Možda nije u formi, gledao ga u Monte Karlu. Stvari se brzo menjaju, on polako ulazi u rutinu. Moram da dam maksimum, da se fokusiram na sebe. Ne razmišljam o rezultatu. Prednost? Pritisak nije na meni, ako ga neko oseća, to je sigurno on. Ipak, on se nosi sa tim najbolje od svih nas tenisera, ali ja ću probati da opušten uđem u meč i da uživam.

Informer

- Prelaz sa harda na šljaku nije lak. Ovo mi je omiljena podloga, imao sam dve sjajne nedelje. Prošlu i onu pre toga, polufinale u Marakešu, dobar turnir u Monte Karlu. Počeo sam turnir sa dobrom dozom samopouzdanja. Nekad je teško igrati sa srpskim igračima, ali igrao sam mnogo puta sa manje ili više uspeha. Znam kako da se pripremim. Sa Novakom će biti drugačije, ali pozitivan sam, ne želim da sebe stavljam pod pritisak, idem poen po poen.

Informer

Hamad Međedović i Laslo Đere

I sa  Međedovićem je igrao prvi put u karijeri.

- Trenirali smo na betonu nekoliko puta pre toga. Definitivno je bio nezgodan protivnik. Imao je pad sredinom prvog i početkom drugog seta. To je do iskustva, uspeo sam to da iskoristim. Bio je potpuno u igri, bio je ravnopravan. Morao sam da igram najbolje što sam mogao. Ima odličan servis, koristi drop šot, želim mu svu sreću u budućnosti. Nadam se da će lepo napredovati i ući u Top 100 jednog dana, kao što sam i ja uspeo.

Bonus video