Autor: Informer.rs

21.04.2022.

18:09 >> 18:31

Foto: Starsportphoto

Sport

OVO JE DISKRIMINACIJA, A NE DEMOKRATIJA I "SLOBODAN SVET"! Rubljov usred BEOGRADA OSUO PALJBU po Britancima! (VIDEO)

Stigao je Andrej Rubljov kao drugi favorit na turnir u Beogradu, priznao da se u Srbiji oseća kao kod kuće, a onda je u sredu stigla loša vest iz Engleske. 

Vlada Velike Britanije donela je odluku da ruski teniseri neće imati pravo nastupa na Vimbldonu zbog ratne krize u Ukrajini. Nakon što je Rubljov pobedio i došao pred novinare, upravo ta tema bila je neizostavna. 

- Pod pritiskom sam, ne postoji dobar odgovor. Šta god da kažem biće pogrešno. Ovo što kažem biće iz srca. Jednom sam izneo stav o situaciji i nisam želeo da odgovaram na pitanja. Nadam se da će sada biti sve čisto. Pre svega apolitičan sam, ne čitam vesti iz te svere, radim teško da bih igrao tenis. Juče smo porazgovarali o situaciji, pokušali da nađemo neko rešenje. Da budem iskren, razlozi koji su dali nemaju smisla i logike. Ako nas zabrane neće dobiti ni pola procenta promene, to ništa neće doneti. Pokušao sam da objasnim da je ovo diskriminacija, treba da nam daju šansu da biramo, to je demokratija i "slobodan svet". Mogli su da naprave da se sav novac ide u humanitarne svrhe, to bi uradilo nešto, makar malo. Ja sam Rus, rođen sam u Rusiji, živim čitav život tamo, samo sam želeo da pokažem da smo mi dobar narod. Ne mogu da nas guraju u isti koš - rekao je vidno potrešeni Rubljov, a potom dao predlog britanskoj Vladi. 

- Da je postojala opcija da se sav novčani prihod dodeli humanitarnim organizacijama i porodicama stradalim u ratu, taj potez bi pokazao da engleska vlada želi mir i da želi da pomogne. Nagradni fond bi mogao da ide do milion funti, što je ogromna svota i tenis i Vimbldon bi bili prvi u svetu koji su to uradili u vreme rata. Pokupili bi svu slavu.