Autor: Informer.rs

23.04.2022.

19:50

Foto: Starsportphoto

Sport

KADA SE NOVAK UKLJUČIO, NISAM IMAO ŠANSE! Karen Hačanov iskren nakon poraza od Đokovića!

Najbolji teniser sveta do pobede nad Hačanovim, 26. na ATP listi je stigao, nakon dva sata igre.

U prvom setu, Hačanov je u prvom gemu nabravio brejk i prednost od jednog brejka sačuvao do kraja seta. Đoković je do izjednačenja stigao zahvaljujući brejkovima u četvrtom i šestom gemu drugog seta.

Prvi teniser sveta je i u odlučujućem setu nastavio sa odličnom igrom, i sa dva oduzeta servisa protivniku stigao do pobede i finala.

- Gledao sam kako je igrao u prethodna dva meča, protiv srpskih igrača. Na oba je izgubio prvi set i imao brejk zaostatka, što je uspeo da nadoknadi. To je njegova najveća specijalnost. Kao da u prvom setu čita igru protivnika, a onda u drugom ima rešenje. Deluje kao da može da se isključi i uključi kada je to potrebno. Na početku meča je igrao malo defanzivno, to sam iskoristio, napao ga i osvojio prvi set. Kada se uključio, bio je to potpuno drugi meč. Pokušao sam da odgovorim, ali sam imao nekoliko loših udaraca. Nisam mogao da nađem rešenje. Voleo bih da sam ga više puta dobio, ali to mi je pošlo za rukom samo jednom - rekao je Karen Hačanov. 

Informer

Istakao je Rus mentalnu snagu koja Novaka Đokovića uvek gura napred, pa je tako bilo i ovoga puta. 

- Đoković je u drugom setu igrao agresivno, zna kako da se vrati, zato je i jedan od najboljih tenisera na svetu. Ako ne iskoristite šansu protiv njega, gubite - jasan je ruski teniser.