25.04.2022.

18:16

Foto: Starsportphoto

Sport

LEGENDARNI RUS NAPAO NOVAKA! Nekadašnjem svetskom šampionu zasmetale Đokovićeve reči, a zatim je pomenuo srpski narod!

Čuveni ruski šahista je na društvenim mrežama objavio kako nije saglasan sa stavom Novaka Đokovića da ruskim i beloruskim igračima ne treba zabraniti dolazak na VImbldon.

Sve je počelo od objave italijanskog novinara Marija Bokardija koji je preneo Đokovićeve reči o zabrani za ruske i beloruske tenisere.

- Lično smatram da nema potrebe za suspenziju ruskih igrača. Takmičenje je njihovo pravo: postoji pravilo protiv diskriminacije u tenisu, koje kaže da svako može da igra po rangu, a ne po nacionalnosti. Vimbldon ga je prekršio - rekao je Novak.

Kaparaov je na to reagovao na društvenoj mreži Tviter.

- Rusija možda može da se takmiči po rangu, ali oni ubijaju po nacionalnosti. Ruski sportisti koji ne osuđuju Putinov rat istrebljenja u Ukrajini ga podržavaju ćutanjem. A Srbin koji to ne učini posebno je neprikladan s obzirom na istoriju - napisao je šahista.

Kasparov se nakon odlaska u šahovsku penziju posvetio politici, a bio je najavio predsedničku kandidaturu, ali ona nije bila uspešna.

prilično aktivirao kao političar, čak je i najavio predsedničku kandidaturu, postao Putinov rival, ali ona nije bila uspešna zbog prema njegovom mišljenju opstrukcija.

Bivši prvak sveta u šahu je 2013. godine je napustio Rusiju, a godinu kasnije doselio u Podstranu kod Spilita i dobio je državljanstvo Hrvatske.