Autor: Informer.rs

27.04.2022.

08:17

Foto: reuters

Sport

NOVAK NADOMAK ULASKA U KUĆU SLAVNIH! Nominovan je u DVE KATEGORIJE, evo kako možemo da mu pomognemo!

Srpski as je u jednoj kategoriji zajedno sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Radi se o "epskim rivalstvima", a našao se zajedno sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije u kategoriji "najpoznatije proslave."

Informer

 

Naravno u pitanju je čuveno šišanje kada je naš nacionalni tim predvođen Novakom osvojio "salataru."

- Ove figure su bile veličanstvene jedna naspram druge. Federer i nadal sus e 2004. borili u svom prvom od 40 blistavih duela. Prema poslednjem prebrojavanju, Đoković i Nadal su se "sudarili" u 58 navrata, sastali su se u devet finala na GS. Srbin i Švajcarac su od 2006. do 2021. igrali 50 puta, a ova rivalstva su promenila samu igru - piše u objašnjenju rivalstva Rodžera, Rafaela i Novaka.

Informer

 

Osim ovih kategorija, tu su još: "Najbolja priča o Pepeljugi", tačnije neočekivani trijumfi starijih igrača koji su se činili nemogućim, potom "Momenat nacionalnog ponosa" i "Najbolji povratak".

Informer

 

U kategorijama "Najbolja priča o Pepeljugi" i "Momenat nacionalnog ponosa", među laureatima je čuveni Hrvat i sadašnji Novakov trener, Goran Ivanišević, koji je 2001. neočekivano osvojio Vimbldon, dok je ovogodišnje finale Australijan opena između Nadala i Medvedeva nominovano u kategoriji "Najbolji povratak."

Nekadašnji prvi reket sveta Lejton Hjuit, u julu biti primljen u Tenisku Kuću slavnih. Vremena nema mnogo, glasanje traje do 30. aprila, a OVDE možete da glasate.