Autor: Informer.rs

28.04.2022.

18:51

Foto: Tanjug

Sport

NEVEROVATAN JE, DONEO JE UZBUĐENJE KAKVOG DUGO NIJE BILO! Alkaraz ODUŠEVIO teniski svet!

Pojavio se mladi Karlos Alkaraz prethodne sezone na ATP turu i ostvario nekoliko značajnih rezultata. Ipak, malo ko se nadao da će Španac već ove sezone uspeti da pomrsi račune mnogim favoritima i probije se u "top 10" svetskog tenisa. 

Alkaraz je ove sezone upisao 23 pobede uz samo tri poraza, a pored toga osvajao je titule u Rio de Žaneiru, Majamiju, te poslednju u Barseloni. Njegovo "pojavljivanje" donelo je novu energiju na tur, a posebno srećna zbog Španca je nekada najbolja teniserka sveta Naomi Osaka. 

- Čini mi se da je učinio da svi istinski budu uzbuđeni u vezi s ATP turom, a to dugo nisam videla - rekla je Osaka. 

Informer

Karlos Alkaraz je postao najmlađi igrač u "top 10" još od kako je prve značajne rezultate napravio Rafael Nadal. Dakle Španac je srušio rekord sunarodnika star 17 godina!

- Ni ne razmišljam o njegovim godinama. Svaki put kada to neko spomene, kažem: ’Vau, uvek zaboravim, to je tako super’. Njegov stil igre i energija, kao da uči svakim novim turniro. Neverovatno je gledati njegov napredak još od meča sa Cicipasom na US openu, gledala sam skoro svaki turnir gde Alkaraz igra - dodala je Japanka. 

Na startu u Madridu, Osaka se sastaje sa Anastasijom Potapovom iz Rusije.