Autor: Informer.rs

28.04.2022.

22:02 >> 22:04

Foto: Privatna arhiva

Sport

STAŠA ODPUTOVALA U BRAZIL! Držimo palčeve našoj mladoj teniserki na Olimpijskim igrama!

 Naša najbolja teniserka u ovoj kategoriji, osamnaestogodišnja Staša Srbulović, koja je ne samo u svom rodnom Boru već i šire ponela epitet ,,kraljica belog sporta,, na Evropskom prvenstvu za gluve i nagluve sportiste 2021. godine u Grčkoj zauzela je drugo mesto.

Titula vicešamšpionke na Kritu u ženskom singlu, odmah iza Ruskinje Anastasije Lasic, Stašu je svrstala za učešće na Olimpijadi u Brazilu.

- Spremna je. Vredno je trenirala i pripremala se za Olimpijske igre, takmičenje koje za nju predstavlja nešto posebno i do sada najveće učešće. Ona veruje u sebe, takva je uvek bila, pa se nadamo medalji. Ako i ne bude, ovo je za Stašu kao i za našu porodicu veliki uspeh - kaže
Ivana Srbulović majka srpske teniserke.

Slavko Đurić, trener Staše Srbulović biće uz nju u Brazilu i veruju da će ući u borbu za jednu od medalja u veoma jakoj konkurenciji. Inače naša mlada teniska nada Staša Srbulović , trenutno se nalazi na 13. oj poziciji na svetskoj listi u singlu najbolje rangiranih teniserki za gluve i nagluve
osobe.

Pre nego su odputovali u Brazil, Staša i trener Slavko Đurić posetili su Teniski Savez Srbije, gde im je uručena zastava Republike Srbije koju će nositi na Olimpijskim igrama u Brazilu, kao i oprema koju je naša mlada teniserka dobila na poklon.

Vesna Jović