Autor: Informer.rs

02.05.2022.

08:07

Foto: Tanjug/AP

Sport

VIMBLDON JE NAJNIŽE PAO! Marej protiv Engleza zbog Rusa i Belorusa!

Vimbldon je zbog rata u Ukrajini zabranio učešće na grend slemu ruskim i beloruskim teniserima. Novak Đoković i Rafale Nadal smatraju da je to loša odluka, a njihovo mišljenje deli i Endi Marej. 

- Ne podržavam zabranu igrača. Smernice Vlade Velike Britanije nisu bile od pomoći - kazao je Endi Marej koji će u prvom kolu mastersa u Madridu igrati sa Diminikom Timom. 

Informer

Endi Marej protiv odluke Vimbldona

- Moje razumevanje smernica je bilo da Rusi i Belorusi mogu da igraju ako potpišu izjavu da su protiv rata i ruskog režima. Nisam siguran koliko bih se osećao prijatno da se nešto desi nekom od igrača ili njihovim porodicama - naveo je Marej.

Endi se osvrnuo i na Ukrajince. 

- Razgovarao sam sa nekim ruskim igračima, ali sam razgovarao i sa nekim ukrajinskim teniserima. Žao mi je zbog igrača kojima nije dozvoljeno da igraju i to shvatam, to im definitivno ne izgleda fer. Znam i neke ljude koji rade na Vimbldonu i znam u kakvoj su situaciji bili pri donošenju ovakve odluke - istakao je Marej koji kaže da ne podržava niti jednu niti drugu stranu u svemu ovome, ali se saoseća sa igračima i narodom koji pati.

Bonus video