Autor: Informer.rs

04.05.2022.

12:51

Foto: printscreen

Sport

ISPLIVALI DETALJI BEKEROVOG ŽIVOTA U ZATVORU! Mora SAM da čisti, može da uđe u OGROMNE dugove zbog cigara...

Smešten je nekadašnji trener Novaka Đokovića u zatvor koji se nalazi tri kilometara od Centralnog terena kompleksa. U pitanju je Vansdvort zatvor koji važi za jedan od najgorih u Velikoj Britaniji. Uslovi u ovom zatvoru su katastrofalni po pisanju engleskih medija. Sada je počela prva nedelja odsluženja kazne slavnog tenisera, a nemački Bild prenosi detalje koji se odnose na uslove u kojima je Beker, kao i na brojna pravila koja će morati da ispoštuje.

Informer

 

Nakon što je prošao kontrole i dobio poziv na koji ima pravo, legendarni Nemac je smešten u ćeliju, koju će, kako Bild navodi, morati sam da čisti, a kako će to uspeti nakon što je ceo život proveo u luksuzu sa poslugom, ostaje da se vidi! 

Informer

 

Kako piše renomirani Bild, dan Borisa Bekera počinje između 7 i 8 sati, a završava se oko 8 uveče kada leže u krevet. Uskoro će Nemac saznati da li može da se bavi nekim poslom, na koji način funkcioniše kantina, kao i vreme u kojem može da koristi fitnes centar. Poznato je da zatvorenici dobijaju krevet, ćebad i jastuke, plastični pribor zatvorsku garderobu! Ona uključuje nekoliko pari čarapa, isto toliko pari donjeg veša, dva šorca i 4 majce, a sve se menja na nedeljnom nivou! Čovek koji nije znao šta će sa garderobom i to najprestižnijih svetskih brendova, moraće sada da se zadovolji ovim...

Posete

Posete su dozvoljene jednom nedeljno. Temeljne su provere pre svake posete, a mogu da uđu samo oni koji su na tajnoj listi, dokumentu koji Beker piše i na kojem su verovatno devojka Lilian, kao i njegova deca.

Jedno od pravila u Vandsvortu je da nema pušenja (barem je to tako zvanično). Elektronske cigarete se mogu konzumirati uz dozvolu, a obične se mogu naći, ali "na crno".

Bivši osuđenik u ovom zatvoru Kris Etkins za Bild kaže:

- Boris Beker će moći da koristi duvan ili da smota cigaretu na isti način na koji se kupuje i droga, korumpirano osoblje ga krijumčari. Nekoliko osuđenika se bavi preprodajom. Jedan list duvana može da košta i do 6 evra, a šibica oko 5. Duvan za motanje košta više od 1.200 evra. Cene na crnom tržištu često prouzrokuju pobune u zatvorima širom Britanije! Možete brzo ući u dugove ako se upustite u igru sa duvanom. Bekeru bi bilo bolje da konzumira elektronske - kaže Etkins!

Informer

Bekerovo "novo prebivalište"

Iako je slavni Nemac trenutno sam u sobi, verovatno će biti u sobi uskoro sa cimerima. Ovo podrazumeva da će Beker morati da se dogovara oko čišćenja prostorije sa  njima!

- Morate da improvizujete kada čistite, možda sa četkicom za zube ili toalet papirom ili, samo ostavite kako jeste. Ja sam završio sa momkom koji je čistio velike klavire, a on mi je otkrio neke stvari - rekao je Etkins.