Autor: Informer.rs

04.05.2022.

14:28 >> 14:30

Foto: Starsportphoto

Sport

LAJOVIĆ SRUŠIO FAVORITA u Madridu! JEDNA OD NAJVEĆIH DUŠANOVIH POBEDA U KARIJERI!

Dušan Lajović je otvario dan što se tiče naših tenisera, a snage je odmerio sa Kasperom Rudom, kojeg je posle velike borbe savladao, dok će Miomir Kecmanović, ne pre 16 časova, izaći na megdan Rafaelu Nadalu! Lajović je savladao Norvežanina u jednom od najboljih mečeva u karijeri! Ovim trijomfom je nadomak prvih 60!

Srbin je uoči ovog meča imao skor 5-13 i imao je veliki motiv da poboljša situaciju! Na svim takmičenjima na kojima je igrao, gubio je ili u prvom ili u drugom kolu, a sada je pružio dobar tenis protiv sedmog igrača sveta i specijalistom za najsporiju podlogu iz Norveške!

Informer

 

Dobar je bio Duci u prvom setu koji je rešio u svoju korist 7:6! Izuzetno neizvesno bilo je u taj-bejku, ali više koncentracije, sreće i umeća imao je Dušan Lajović, koji sa 9:7 osvaja taj-brejk i na taj način je pveo u setovima sa 1:0!

Onda ga je Rud počistio u drugom sa 6:2! Norvežanin u trećem gemu oduzima Lajoviću servis, potom potvrđuje brejk i vodi sa 3:1 u tom setu. Odmah zatim Kaspr ponovo oduzima Lajoviću servis, pa vodi sa 4:1, a Lajović uspeva da osvoji samo jedan gem do kraja! Bio je to set za zaborav Srbina!

Poprilično ujednačeno je bilo u odlučujućem setu! Obojica tenisera bila su sigurna u gemovima na svoj servis, a onda je Lajović brejknuo Norvežanina i slavio sa 6:4!

Lajović je na šljaci do ovog meča odigrao pet mečeva, u Monte Karlu je izgubio u drugom kolu od Grigora Dimitrova, u Beogradu od Taro Danijela, a u Eštorilu od Amerikanca Frensisa Tijafoa. Na startu u Madridu je dobio meč protiv Borne Ćorića u tri seta, 6:3, 4:6, 6:4, pa je imao koliko toliko optimizma pred duel sa Rudom.