Autor: Informer.rs

06.05.2022.

09:31

Foto: Starsportphoto

Sport

NOVAK OGOLIO DUŠU, OTKRIO NEPOZNATE DETALJE: Teško mi je! Posle Australije kao da to nisam bio ja! Spasila ga Srbija!

Novak Đoković je dobio vizu i odobrenje da igra na Australijan openu, ali mu nisu dozvolili da igra, držali su ga zatvorenog Australijanci desetak dana, a potom oterali iz Melburna jer nije bio vakcinisan. 

Emotivni tragovi posle deportacije

- Posle povratka iz Australije, moram da priznam, možda sam malo potcenjivao emocionalno stanje u kojem sam bio. Pomislio sam: "Znaš, pa, ja sam van Australije, to je ono što jeste. Šta se desilo, desilo se. Idem dalje" - priznao je Novak u intervjuu za "Tennis Channel" i dodao: 

Informer

Novak Đoković potcenjivao emocionalno stanje posle Australije

- Ali, tokom narednih meseci osećao sam da su emocionalni i mentalni tragovi onoga što se tamo dešavalo još prisutni. Tek u poslednjih nekoliko nedelja sam počeo da izlazim iz toga, i da koristim sve što se dogodilo kao pogonsko gorivo i pozitivnu energiju.

Priznaje Novak da je sve što se desilo u Melbrunu uticalo na njega. 

- Nikada ranije u životu se nisam suočio s takvim okolnostima, uzelo je svoj danak mentalno i emotivno. Pokušavao sam da pristupim svakom sledećem turniru kao bilo kojem drugom, ali shvatio sam da nije tako lako samo se otresti svega, tog osećanja… Ne znam, teško je objasniti. Nemam pravu reč, ali neki osećaj kao da me nešto zauzdava. Naročito u prvim turnirima.

Informer

Prijalo mu igranje u Beogradu

Novak Đoković je  ove godine odigrao samo tri turnira. U Dubaiju, a potom Monte Karlu kada je poražen od Alehandra Davidoviča Fokine na startu i Beogradu. Nije briljirao, ali na mastersu u Madridu je pokazao da polako postaje onaj stari Novak Đoković. 

Spasila ga Srbija

- U duelima sa Veselim i Davidovič Fokinom osećao sam kao da to nisam ja. Bio sam malo nervozniji nego obično i u odbrambenijem režimu.

Prijao mu je dolazak u Beograd i mečevi na domaćem terenu pred punim tribinama.

- Mislim da mi je velika podrška u Srbiji pomogla da se izvučem, nadam se da ću odsad opet biti na starom, na tom optimalnom balansu koji mi je potreban kako bih igrao najbolje što mogu.

Bonus video