Autor: Informer.rs

06.05.2022.

11:08

Foto: reuters

Sport

NE JEDE MESO, UDARA ZATVORENIH OČIJU... Đoković protiv njega igra za polufinale Madrida!

Prvi teniser sveta Novak Đoković odlično poznajet Poljaka, pošto su već igrali tri puta, od toga samo prvi put na šljaci. 

Hurkač ne jede meso

U prvom kolu Rolan Garosa 2019. godine Novak Đoković je bio bolji sa 6:4, 6:2, 6:2, a mesec dana kasnije ga je mnogo teže savladao na Vimbldonu sa 7:5, 6:7, 6:1, 6:4. Poslednji meč imali su na mastersu u Parizu gde je Novak izgubio prvi set 6:3, sledeći dobio bez izgubljenog gema, a onda treći set sa 7:6

Zanimljivo je da i Hurlak poput Đokovića ne jede meso i već nekoliko godina je vegan, a ono što je karakteristično u njegovoj igri je da ne gleda gde udara.

- Priznajem, istina je da zatvorim oči kada udarim lopticu i uvek sam tako igrao - priznao je Poljak. 

Informer

Hubert Hurčak ne jede meso kao Novak Đoković

Ne gleda gde udara

Hubert Hurkač ne voli mnogo šljaku. Nije baš glatko prošao prva dva kola u Madridu. Imao je teške mečeve sa Ugom Delijenom i Alehandrom Davidovičem Fokinom koje je rušio posle tri seta, a onda je u trećem kolu u napetom i dugom meču dobio Dušana Lajovićasa 7:5, 6:3. 

Ima 25 godina i već sada se smatra za jednog od najboljih poljskih tenisera svih vremena. Visok je 196 centimetara, stil igre mu se  uglavnom bazira na jakom servisu i igri na mreži, a do sada u karijeri ima tri titule. Od toga je jednu osvojio na mastersu u Majamiju i tako je postao prvi Poljak sa masters titulom. 

Informer

Novak Đoković ne bi trebalo da ima težak posao protiv Hurkača

Drugi je Poljak u istoriji koji je stigao do polufinala grend slema i to je uradio na prošlogodišnjem Vimbldonu. Tada je u četvrtfinalu bio bolji od Rodžera Federera, ali je finale sa Novakom sprečio Mateo Beretini. 

Bonus video