Autor: Informer.rs

08.05.2022.

11:52

Foto: reuters

Sport

MISTERIOZNA BOLEST MUČI NADALA! Rafa o povredi za koju nema leka!

Rafael Nadal, koji je takmičenje na mastersu u Madridu završio posle poraza od Karlosa Alkaraza, kaže da svakog dana živi sa povredom stopala koja ga ne sprečava da pobeđuje.

Nadal šepa

Ne brinite, kad biste me videli na dnevnom nivou, ne biste bili zabrinuti jer i inače mnogo šepam. Uvek osećam bolove u stopalu, posebno posle igranja tročasovnog meča ili dugog treninga. Tako da je normalno da hodam malo lošije - kazao je Nadal, koji je pre nekoliko dana rekao da ga boli rebro, pa dodao: 

- Imam hroničnu povredu stopala za koju nema leka. To je deo mog života i negativna strana kad ne mogu da brzo završim meč.

Informer

Nadal šepa, pa osvoji Australijan open

Misteriozna Miler-Vajsova bolest podmuklo se razvija na stopalima, a moguće je primetiti je tek u kasnijoj fazi života. Nadal još od 2005. godine ima problema sa njom, ali su posledice njenog razvitka izražene tek poslednjih godina.

Kao jedna od njenih najtežih posledica ističu se prelomi kostiju stopala, što bi značilo dugotrajan i veoma bolan oporavak za jednog od najboljih tenisera svih vremena.

Bonus video