Autor: Informer.rs

06.05.2022.

13:01 >> 15:33

Foto: Reuters

Sport

NOVAK DEMOLIRAO HURKAČA! Đoković u POLUFINALU Madrida, čeka epilog duela Nadal-Alkaras! Najbolji meč Srbina u sezoni!

Novak Đoković je sve bliže željenoj formi! Rutinski je svladao u ovom momentu 14. igrača sveta i sada može da se opusti i gleda polufinalni meč u kojem će se dva sjajna španca boriti da igraju protiv njega!

Duel Đokovića i Hurkača bio je prvi na centralnom terenu, sa početkom u 14.00.

Informer

 

Hurkač je u osmini finala savladao Dušana Lajovića u dva seta i tako sprečio srpski duel u Madridu, dok je Novaku meč predao Endi Marej bez borbe.

Novak i Hubert su se do sada satajali četiri puta, a Đoković je dobio sva tri prethodna meča. Poslednji put su igrali na Mastersu u Parizu 2021, kada je Novak preokrenuo na 3:6, 6:0, 7:6 (5).

Informer

 

Meč je sigurno otvorio Nole, koji prvi gem na svom servisu dobija bez izgubljenog poena, da bi odmah u drugom napravio brejk i u trećem ga potvrdio.

U meču koji je trajao nešto više od 90 minuta, trebalo je Poljaku malo vremena da dođe sebi, ali je već bilo kasno, jer je Đoković odigrao sjajno i dobio set sa 6:3!

Drugi set je bio uzbudljiviji od prvog. Pokazao je Hubert koliko ima razoran prvi servis i pravio je velike probleme najboljem teniseru sveta i posle četiri odigrana gema bilo je 2:2. Usledio je ipak niz grešaka Huberta Hurkača što je rezultovalo brejkom nakon kog je srpski teniser jurio ka pobedi. Imao je šansu da uzme i brejk pri vođstvu 5:3, ali se Poljak uspešno vratio i produžio meč, ali na kratko! Srbin je dobio ovaj set 6:4  i samim tim meč i osigurao plasman u polufinale. Nadal ili Alkaras u njemu, saznaćemo uskoro... Ovaj duel na programu je od 16:05

TOK MEČA

Drugi set

6:4 - Kraj! Novak je u polufinalu Mastersa u Madridu!

5:4 Posle samo jednog sata i 13 minuta, Novak je imao dve brejk lopte, Hurkač ih je spasio, preokrenuo, i smanjio Novakovu prednost!

5:3 - Novak je na korak od polufinala Mastersa u Madridu

4:3 - Lako dobija gem na svoj servis Hurkač, a sada je na potezu najbolji teniser sveta!

4:2- Prvi poen je dobio Hurkač, a onda je vezao Novak četiri i potvrdio brejk! Sve je bliži trijumfu!

Informer

 

3:2 – Brejk za Novaka! Mnogo greši Hurkač, a Srbin to koristi na najbolji način! 

2:2 - Evo novog izjednačenja! Odlično služi Novaka servis danas...

1:2- Izbegao je Poljak scenario iz prvog seta, kada ga je Novak brejknuo na startu i zadržava prednost!

1:1 - Siguran je sada i Novak na svoj servis!

0:1 - Prvi put na meču Poljak vodi! Spasio je Hubert brejk loptu koju je imao Novak i poveo u drugom setu!

Informer

 

Prvi set

6:3 - Rešava rutinski Novak prvi set u svoju korist! Sve je bliži Srbin formi koju priželjkuje!

5:3 - Novim loptama je servirao sada Hurkač! Bio je odličan i smanjio vođstvo!

5:2 - Sjajno servira Novak! Dva asa i dva vinera iz forhenda! Ovo mu je 88. četvrfinale turnira iz serije 1000!

4:2 - Sa lakoćom je Poljak dobio ovaj gem i smanjio prednost naboljeg tenisera sveta!

4:1 - Odservirao je prvi as Novak danas, a on mu je pomogao da dođe do 40:30! Odmah je sevnuo forhend Đokovića, pa je Srbin povećao prednost!

3:1 - Nagoveštaj buđenja poljskog tenisera! Rešio je gem u svoju korist, odservirao dva asa u njemu i smanjio Novakovu prednost.

3:0 - Zaigrao je sada bolje Hurkač i na Novakov servis obezbedio 30:0, a onda je Srbin zatražio od sudije da malo utiša publiku! Na kraju preokreće Srbin i sada ima lepu prednost protiv tenisera koji ostavlja utisak da nije 100 odsto u meču!

2:0 - Hurkač je pomalo pasivan u uvodnim poenima, a na Novaku se od starta vidi rešenost i agresivnost! Mami Srbin aplauze u Madridu, poveo je 30:0, imao šansu i za 40:0, ali se malo podigao Hubert i izjednačio! Ipak, napravio je duplu grešku i obezbedio Novaku prvu brejk loptu, koju je ovaj oberučki prihvatio!

1:0 - Lagano je došao do prvog gema danas Novak, nije dopustio niti jedan poen Poljaku!

Počeo je duel u Madridu.

Igrači su na terenu, a Novak je po običaju odabrao da servira prvi.

13:00 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča četvrtfinala Mastersa u Madridu između Novaka Đokovića i Huberta Hurkača.