Autor: Informer.rs

06.05.2022.

18:34

Foto: AP/Photo

Sport

SPEKTAKL! KRAJ ZA NADALA, NOVAK ide na MEGDAN Alkarasu! Povreda, prekid i slavlje SJAJNOG tinejdžera!

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, pobedio je u četvrtfinalu Mastersa u Madridu Poljaka Huberta Hurkača 2:0 i zakazao polufinale sa pobednikom meča Rafael Nadal- Karlos Alkaras!

Sada je jasno da će Nole ukrstiti reket po prvi put u karijeri sa momkom koji je sadašnjost i budućnost svetskog tenisa!

Sjajno je počeo meč Nadalov naslednik, koji je samleo Rafu u prvom setu dobivši ga 6:2!

Informer

 

Dobro je ušao i u drugi, ali je pri padu kod jednog poena, povredio zglob koji mu je odmah bandažiran i krenuo je sve lošije da igra, a to je starijem Špancu dalo krila! 

Informer

 

Žena je nakon toga kolabirala pri rezulttau 3:1 i 40:15 za Nadala i usledila je višeminutna pauza! Upitao je Nadal može li se nastaviti meč, jer su se igrači hladili, ali to se nije desilo! 

Ukupno su dva prekida trajala nešto manje od 20 minuta, dovoljno da se poremeti koncentracija igračima! 

Informer

 

Rešio je Nadal drugi set u svoju korist 6:1, a onda je usledio treći, odlučujući u kojem se takođe videlo da Alkaras nije na onom nivou sa početka meča, ali je ipak poveo 1:0 na svoj servis.

Informer

 

Kada su svi već mislili da će iskusni "kralj šljake" rešiti treći set u svoju korist, mladi as je dao gas, stegnuo zube zaigrao na sve ili ništa i razmontirao Rafu! Na semaforu je pisalo 5:2 za Karlosa i bilo je jasno da će Nadal morati da pruži ruku nasledniku!

Servirao je jedan od najboljih tenisera svih vremena za ostanak u meču, uspeo teškom mukom da osvoji gem, a onda je momak koji je bio šestomesečna beba kada je Nadal igrao prvo finale imao sve u svojimn rukama!

Karlos je servirao za polufinale i meč sa najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem (subota, 16:00) i posle drame rešio je meč u svoju korist!