Autor: Informer.rs

06.05.2022.

22:23

Foto: Tanjug/AP

Sport

RAFIN NASLEDNIK ODUŠEVIO NOVAKA! Evo šta je Đoković REKAO o mladom Špancu!

Srpski as je rutinski izašao na kraj sa Poljakom Hubertom Hurkačom, podsetivši igrom na najblistavije dane u karijeri, dok je deveti igrač ATP liste priredio iznenađenje eliminisavši svog idola i "kralja šljake" u tri seta.

Posle španskog derbija, Novak Đoković je prokomentarisao izdanje Alkarasa i njegov plasman među četiri najbolja u Madridu.

- Mnogo je stvari koje su posebne u vezi sa njime. Oborio je mnoge rekorde kao najmlađi igrač koji je nešto ostvario. Već je u top 10, što nije tako često u ovim vremenima. Ranije smo imali takve primere, Majkl Čeng i ostali, ali sada to nije norma, da tinejdžer bude u top 10 sa tako visokim nivoom igre. Njegov napredak u poslednjih šest meseci je neverovatan- rekao je Đoković.

Informer

Karlos Alkaras posle trijumfa nad Nadalom

Nije štedeo Nole hvalospeve na račun narednog rivala.

- Veoma je fin momak i van terena. Imao sam priliku da treniram s njim ovde, i da provedemo malo vremena zajedno – sjajan je i na terenu i privatno. Volim da ga gledam kako igra, kao i mnoge druge kolege. Nema sumnje da je fantastičan za naš sport. Mislim da je odlično što imamo tako mladog momka koji je uneo osveženje - istakao je Novak Đoković.

Podsetimo, duel najboljeg tenisera sveta i "čuda" iz Mursije zakazan je u subotu oko 16 časova.